Jan Olieslagers krijgt een nostalgisch herdenkingsboek cover
Jan Olieslagers krijgt een nostalgisch herdenkingsboek

Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de Luchthaven Antwerpen (zoals vandaag de luchthaven van Deurne genoemd wordt), hebben Frans Mielants en Dirk Buytaert een..

Afbeelding
Wie wil er niet altijd thuis blijven wonen?

Dankzij de verhoogde gezondheidszorg worden we jaar na jaar allemaal ouder. De Vlaamse bevolking vergrijst . Vandaag is 1 op de 5 Vlamingen 65-plusser.

Afbeelding
Waarom niet meegaan met de tijd?

Kunnen we de vooruitgang in onze maatschappij negeren? Kunnen we het ons veroorloven geen rekening te houden met nieuwe uitvindingen, nieuwe gewoonten en gebruiken? Het is een..

Afbeelding
Werken Scheldetunnel gestart

Elke fiere stad heeft een brug om trots op te zijn en die herhaaldelijk in promotiefilmpjes een rol speelt. Een brug over een rivier is altijd een herkenningspunt.

Afbeelding
Staat ons een nieuwe 'loteling' te wachten?

In 1992 werd de dienstplicht onder minister Leo Delcroix opgeschort. Op 5 februari 1995 zwaaiden de laatste dienstplichtigen af. Sedertdien worden er geen meer opgeroepen.

Afbeelding
Nello en Patrasche blijven toeristen aanspreken

Nello en Patrasche zijn twee romanfiguren uit het Engelse boek 'A Dog of Flanders' van Marie Louise de la Ramée, ook bekend onder haar pseudoniem Ouida.

Afbeelding
Willem Elsschot leerde ons met plezier lezen

Dit jaar is het precies 140 jaar geleden dat in Antwerpen Willem Elsschot geboren werd. Na Hendrik Conscience was hij de vader van de Nederlandse, moderne literatuur.

Afbeelding
Jommeke voert actie tegen zwerfvuil in Wilrijk

Zwerfvuil blijft een pest. Afval in de openbare ruimte veroorzaakt niet alleen ergernis, het is ook duur voor de overheid. De opruiming kost jaarlijks miljoenen euro's.