Afbeelding
Wandelen in eigen streek

In deze coronatijd waarin we allemaal aangeraden worden om meer te bewegen, is het nuttig om de 'wandelkaart Antwerpse Zuidrand' in herinnering te brengen.

Afbeelding
Op vakantie in België

We schrijven dit stuk half mei, er is nog onduidelijkheid of en hoe we ons binnenkort mogen verplaatsen. We kunnen wellicht wel op vakantie in ons eigen Belgenlandje.

Afbeelding
Texel, “Your Vitamin Sea"

“Je bent op Texel, kijk om je heen. Zoek de schelpen, voel de wind, hoor de branding, neem de tijd, je bent op Texel dus vergeet niet te genieten.

Afbeelding
City museums Bexhill en Hastings

Ga je voor geschiedenis en antropologie dan kom je in Engeland meestal uit bij City Museums. Ongeveer elke stad heeft er een en meestal wordt het museum uitgebaat door het lokale..

Afbeelding
Baksteen, stoomtrein en tuin

Southampton was als bezoek een voltreffer en is ook een goede uitvalsbasis om South Hampshire te ontdekken. Onder meer de bekende kathedraalstad Winchester met zijn Great Hall en..

Afbeelding
Portret van een 'Vrome Vos' in de mooie stad Mechelen

De eigenschappen 'slim' en 'sluw' worden meestal aan een vos toegeschreven. In verhalen maakt hij vaak gebruik van de zwakheden van andere dieren om die dan te misbruiken en te m..

Afbeelding
Southampton, een bezoek waard?

Southampton in het graafschap Hampshire staat niet in de top van bezienswaardigheden in Engeland. Als havenstad kreeg het een massa bommen over zich heen in de Tweede Wereldoorlo..

Afbeelding
'Iedere Antwerpenaar zou minstens één keer naar de bron van de Schelde moeten gaan'

De uitspraak in de titel komt van voormalig havenschepen Marc Van Peel, die tijdens zijn schepenambt herhaaldelijk ijverde voor een grotere bekendheid en interesse voor de bron..