Reuzen komen weer naar Antwerpen cover
Reuzen komen weer naar Antwerpen cover

Reuzen komen weer naar Antwerpen

Gewikt en gewogen

Tijdens de ‘Zomer van Antwerpen’ hebben in het stadscentrum, de districten en de omliggende gemeenten van de Zuidrand verschillende activiteiten plaats die ons het gevoelen geven een vakantie in eigen land te beleven. Elders in dit blad vindt u meer details hierover. Er is echter één evenement dat volk uit heel het land naar onze regio doet komen: de reuzen van Royal de Luxe. Van 25 tot 27 augustus zijn ze weer het hoogtepunt van de Zomer van Antwerpen.

Wat er juist zal gebeuren blijft – zoals elk jaar – een goed bewaard geheim. Eén ding is zeker: we mogen ons opnieuw aan een imposante voorstelling verwachten in de straten van Antwerpen en wel gratis.

Deze zomer komt de nieuwste reus van Royal de Luxe van 25 tot 27 augustus naar Antwerpen: de Bull Machin. Verwacht een rasechte bulldog die kwispelt, kwijlt en zijn tong uitsteekt. De reus is 4,40 meter hoog en weegt 880 kilogram. Hij heeft een stevig hoofd van 65 kilogram. Deze Bull Machin loopt met een topsnelheid van 15 kilometer per uur en houdt dat wel even vol. Niet evident voor de 12 lilliputters die met hem meewandelen.

Royal de Luxe verrast altijd

In 2022 was de Bull Machin al te zien in Villeurbanne (Lyon), waar hij geboren werd. De bulldog kwam als puppy onder de straatstenen vandaan tijdens wegenwerken. In Antwerpen wordt zijn komst een gratis spektakel voor jong en oud. Wat er juist zal gebeuren, wordt tot de laatste dag geheimgehouden.

Royal de Luxe heeft ons al herhaaldelijk verbaasd met gigantische figuren die zo natuurlijk mogelijk voortbewegen. Dit theatergezelschap heeft zich gespecialiseerd in imposante voorstellingen. Het zal in augustus voor de vijfde keer onze stad aandoen. In 1998 kwam het naar ons met de Grote en de Kleine Reus, waarmee het in 2015 terugkeerde. In 2006 wandelden de Olifant en de Kleine Reuzin door de stad en in 2010 kwam er een heuse Duiker uit het Kattendijkdok.

Het wordt ook dit jaar ongetwijfeld een boeiend spektakel voor de hele familie. Het evenement is gratis. Het laatste nieuws over de reuzen vind je op www.dereuzen.be.

Freddy Michiels