Afbeelding
De tuinman en het bos

Die dag, een zaterdag in mei, was hij niet, zoals gebruikelijk, naar de tuin in het bos gegaan, maar samen met zijn vrouw was hij op weg naar Amsterdam.

Afbeelding
Yoga

Op 21 juni is het Internationale Dag van de Yoga. Hoewel yoga al ongeveer een eeuw bekend is in het westen en zeker de laatste decennia aan een opmars bezig is, wordt het nog wel..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De terugkeer van de sjamaan

Er was een enorm verlangen naar terugkeer, een verlangen dat kracht gaf aan de arbeid van de tuinman. 'Zou het niet te laat zijn?', vroeg de mandalist, die op verzoek van de tuin..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De weg van 'krak', het vijfde verhaal van vijver

Het vijfde verhaal van vijver? Hij wist het niet precies meer, het vierde kon ook hoor, maar de dichter hield van beginrijm. Vier keer v en dan ook nog de twee keer 'vij', samen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Manifestatie (een tweede verhaal bij 'Het kistje van God')

'Schoonheid', dat stond er op de engelenkaart die hij die ochtend getrokken had, juist voor hij aan dit verhaal begon. Een nieuw verhaal waarvan hij nu nog niet wist waarheen het..

SONY DSC
De komst van de roeken

Het verhaal ging eerder over de waakvlam van liefde, waarbij het de vraag was of dit kleine licht, deze kleine warmte, ook in de ruige tijden van nu zou blijven branden.

Afbeelding
Vogels

'Men kome, kome, alle vogels moeten komen, die op boerenerven en in de groene bomen in eind'loos aantal zwerven. En pikt en knapt de gerst en 't graan, en vliegt en snapt in hof..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samenspraak (een eerste verhaal)

'Waarom kleine vogel zing jij niet meer zo mooi als je vroeger zong?' 'Oh hoe zou ik nog kunnen, ze hebben mijn veren geplukt en mijn wieken gekort.