Afbeelding
Lekker en typisch Mortsel

Ooit een Mortselse kraker geproefd, een kibbeling of een kaassoesje? Onze lokale ondernemers zijn erg creatief en hebben duidelijk voeling met het rijke verleden van onze stad.

Afbeelding
Het bakhuisje van Mortsel

Gasthuishoeven ligt wat verborgen in het noorden van onze stad. De ontwikkeling van het sportlandschap zorgde voor een echte metamorfose. Van ons rijke landbouwverleden is hier n..

Afbeelding
Ken jij een bakkersdozijn?

In Zeeuws-Vlaanderen spreekt men over een duivelsdozijn. Het telt geen twaalf, maar dertien stuks. Vroeger bakten bakkers dertien stuks gebakjes, broodjes of beschuiten.

Afbeelding
Regula Ysewijn: ambassadrice van het gebak

Op televisie (Play 4) heeft Vlaanderen het 'taartenbakken' leren te waarderen dankzij het programma Bake Off Vlaanderen. Het programma heeft ons ook laten kennismaken met een nie..

Afbeelding
Mira, of de teloorgang van de koekjeshoek

Wat heeft Mira met koekjes te maken en wat zoekt ze in Mortsel? Wie kent de eigenzinnige, sensuele Mira nog, de frivole deerne die alle mannen graag ziet? Willeke van Amelrooy..

Afbeelding
De koekjesbakkers van Mortsel

Op de grens tussen de twee parochies Luithagen en Oude-God ter hoogte van de verdwenen spoorwegbrug en op de hoek van de Van Peborghlei en de Antwerpsestraat stond ooit..

Afbeelding
Reclameborden vol zoete nostalgie

Bij Tartuff zijn alle ogen gericht op Kwatta. De zegswijze 'Alle ogen zijn gericht op Kwatta' - vandaag niet zoveel meer gebruikt - komt van het gelijknamige chocolademerk.

Afbeelding
'Den Tipsy' of het verhaal van 'Jan Coco'

MORTSEL - Ben je ook wel eens een beetje aangeschoten? Vlamingen die wat te veel gedronken hebben, voelen zich in de meeste gevallen (een beetje) tipsy.