Bad Wimpfen gezelligheid troef cover
Bad Wimpfen gezelligheid troef

Bad Wimpfen is een apart stadje in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Voor 1952 behoorde het zelfs tot deelstaat Hessen. Met nog geen 10.

Kaiserstuhl, een unieke belevenis cover
Kaiserstuhl, een unieke belevenis

Toen we de Groene Route (Grüne Strasse-Route Verte) vanaf Donaueschingen en het Zwarte Woud naar de Elzas en Vogezen volbrachten, kwamen we ook het kleine laaggebergte..

Turckheim en grote broer Colmar cover
Turckheim en grote broer Colmar

Van de 15 steden en gemeenten op de Groene Route liggen er twee bijeen. Turckheim heeft altijd in de schaduw gelegen van Colmar, het ligt er trouwens maar 5 km vandaan.

De Munstervallei cover
De Munstervallei

De Groene Route (Grüne Strasse of Route Verte) toont de band en vriendschap tussen de mensen van drie regio's: Elzas, Vogezen en het Zwarte Woud, met als gemene deler het..

Gent, een stad van alle tijden cover
Gent, een stad van alle tijden

Het lijkt erop dat het telkens 24 jaar later is als het voor mij gaat over een bezoek of verblijf in Gent. 48 jaar geleden verbleef ik er een hele periode in de Leopoldkazerne, j..

Afbeelding
Een dagje Salzburg

Salzburg, de stad aan de rivier de Salzach, heeft een betoverende omgeving wat betreft architectuur en natuur. Barok in de stad en een imposante achtergrond met de Mönchsberg, Fe..

Afbeelding
Panoramaland Cochem

Cochem aan de Moezel heb ik al een tweetal keer bezocht en besproken in onze Globetrotter. Het Vakantieland-Cochem (Ferienland Cochem) is zeer divers.

Afbeelding
Breisach - Pays Rhin Brisach

Vanaf Freiburg volgen we verder de Grüne Route. Bestemming: het grensgebied bij de Rijn tussen Duitsland en Frankrijk, met op nauwelijks 5 km van elkaar gelegen de steden Breisac..