Afbeelding
Marianne bakt: Biscuittaart met slagroom en fruit

Marianne bakt: Biscuittaart met slagroom en fruit

Culinair

Een luchtige biscuittaart met fruit gaat er altijd in. Zelfgebakken is zo’n taart het allerlekkerste. Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Volg stap voor stap het recept en ook jij trakteert je familie en vrienden binnenkort op dit overheerlijke gebak.

Wat heb je nodig?

 • Oven voorverwarmen op 190° C (hete lucht 180° C)
 • Rond bakblik (springvorm) met een doorsnede van 24 cm
 • Beslagkom, mixer, zeef, spatel
 • Eventueel pannetje met bodempje water om je biscuit au bain-marie te bereiden

Ingrediënten

 • 200 gram eieren, dat zijn 4 eieren van gemiddelde grootte M
 • 100 gram kristalsuiker
 • 100 gram bloem
 • 500 ml slagroom met een hoog vetgehalte 35–40%, of een plantaardig alternatief
 • 50 gram poedersuiker
 • Fruit: aardbeien, frambozen, bananen, druiven, bessen in verschillende kleuren, kiwi … wat jij lekker vindt

Extra

 • Een lepel gesmolten boter of margarine om je vorm in te vetten
 • Een beetje bloem om over de ingevette vorm te strooien
 • Eventueel abrikozengelei om je fruit af te werken

Bereiding

1. Zet je oven aan. Smeer je bakblik in met boter en strooi er een beetje bloem over. Doe je dat niet? Dan komt je biscuit straks niet goed uit de vorm.

2. Klop de eieren met hoge snelheid tot ze schuimig worden en lichter van kleur. Voeg de suiker in kleine hoeveelheden toe. De eieren moeten de suiker goed kunnen opnemen en het mengsel moet luchtig blijven. Dat gaat niet als je alle suiker tegelijk toevoegt.

3. Als de eieren de suiker goed hebben opgenomen en het beslag iets dikker is geworden, stop je met mixen. Zeef de bloem boven het beslag en spatel die er rustig door. Doe je dat te bruusk? Dan haal je de lucht weer uit het beslag en dat is niet de bedoeling, want hoe luchtiger je beslag, hoe luchtiger straks je biscuit.

4. Zodra je de bloem goed hebt verdeeld, doe je het beslag in de bakvorm en zet je die in de oven. Bak de biscuit ongeveer 25 minuten. Elke oven is verschillend, misschien duurt het in jouw oven iets langer of net korter.

Tip - Als je het ziet zitten, klop je biscuit dan boven een kom met heet water (au bain-marie). Door de warmte stollen de eieren al een beetje en wordt je beslag steviger. Opgepast, het water mag je beslagkom niet raken. Dan wordt je beslag te warm en krijg je een omelet! Beslag op 37° C is ideaal. Haal de kom van het vuur en klop je beslag verder tot het weer afgekoeld is. Pas op het einde voeg je de gezeefde bloem toe.

5. Terwijl je biscuit in de oven staat, klop je de slagroom met de poedersuiker. Pas op dat je niet te lang klopt, want dan krijg je boter. Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast.

6. Controleer of je biscuit gaar is door er in het midden met een satéprikker in te prikken. Komt die er schoon uit? Dan is je biscuit gaar. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

7. Snij de afgekoelde biscuit doormidden, zodat je twee lagen krijgt. Breng een laagje slagroom aan op de onderste helft. Hier kan je ook al fruit toevoegen.

8. Leg de bovenste laag erbovenop en breng ook daarop een laagje slagroom aan. Verdeel je fruit mooi over je taart en werk af met abrikozengelei of strooi er nog wat poedersuiker over.

Uit deze biscuit haal je 8 tot 10 stukken. Een extra toefje slagroom smaakt altijd.

Veel bakplezier!

#Mariannebakt

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding