Afbeelding
Andalusië: contrasten en hoogtepunten cover

Andalusië: contrasten en hoogtepunten

Reis rond de wereld

Met zijn prachtige, authentieke steden en smalle, kronkelende wegen, is Andalusië een welbekende regio in het zuiden van Spanje met mooie steden als Granada, Sevilla, Málaga en Cordoba. Verder maken de mooie stranden, het warme klimaat en de mooiste witte dorpen je bezoek de moeite waard. Proef er de heerlijke tapas en geniet van de sfeervolle muziek.

Het middeleeuwse fort en Moorse paleis Alhambra bij Granada is de bekendste bezienswaardigheid. De vele Moorse decoraties en details maken het paleizencomplex bijzonder. Bovendien kan je in de groene tuinen rond het zomerpaleis heerlijk wandelen. Ontdek zeker ook Granada zelf en stap er door de Arabische wijk en de oude zigeunerwijk.

Lees verder onder de foto

Granada

Een ander hoogtepunt is het koninklijke paleis Real Alcazar de Sevilla, gebouwd in Mudejárstijl, dat invloeden bevat van zowel de christelijke als Moorse cultuur. Het paleis is nog deels in gebruik door de Spaanse koning. De indrukwekkende Moorse versieringen geven het paleis een unieke sfeer. Voor het wondermooie Sevilla, gelegen bij de rivier Guadalquivir, mag je gerust een paar dagen uittrekken. De stad heeft een brede waaier aan historische hoogtepunten, zoals de grote kathedraal en het historische centrum Santa Cruz.

Lees verder onder de foto

Sevilla

De immense Mezquita, oorspronkelijk een Moorse moskee en later omgebouwd tot kathedraal, bezoek je in Cordoba. De roodgestreepte bogen geven de moskeekathedraal een kenmerkende uitstraling. Neem ook even de tijd voor een stadswandeling door het oude centrum: wandel door de smalle straatjes van de Joodse wijk en neem een kijkje bij de Romeinse brug.

Het hogergelegen stadje Ronda is een van de oudste Spaanse steden en ligt op een plateau, omgeven met stadswallen. Het stadje ademt rust uit en biedt een schitterend panorama over de bergachtige omgeving. Ronda is vooral bekend door de honderd meter diepe ‘El Tajo kloof’.

Lees verder onder de foto

Ronda

Een trip door de vele witte dorpjes of ‘pueblos blancos’ mag niet ontbreken. De witgekalkte huisjes met plat dak werden vaak tegen de steile hellingen gebouwd. De witte kleur zorgde voor het weerkaatsen van de warme zonnestralen. Nog altijd worden de huisjes bijna elk jaar opnieuw gewit. Er zijn over de hele regio Andalusië te veel witte dorpjes om op te noemen, maar de meeste vind je in de provincies Cádiz en Sierra de Grazalema. Veelbezochte witte dorpjes zijn Frigiliana, Arcos de la Frontera, Vejer de la Frontera, Mijas, Antequera en Grazalema.

Lees verder onder de foto’s

pueblos blancos
pueblos blancos
pueblos blancos

De oude havenstad Cádiz heeft een bewogen geschiedenis. Door de ligging - in Zuid-Spanje op een schiereiland - speelde Cádiz een belangrijke rol in de 18de eeuw bij de handel met de nieuwe wereld. Daarvan vind je de sporen terug in de sfeervolle historische binnenstad met kathedraal, vestingwerken, smalle straatjes, gezellige pleintjes en zeepromenade.

Naast cultuur biedt Andalusië een overweldigende natuurpracht die je uitnodigt voor sublieme voettochten. De Sierra Nevada en Las Alupjarras klinken je misschien bekend in de oren. Maar ook de wandelroute van El Caminito del Rey loont door het adembenemende landschap erg de moeite. Tegen de steile rotswanden van de Gaitaneskloof ligt meer dan 3 kilometer aan looppaden en zijn bruggen gebouwd. Verder vallen in het Nationaal Park Torcal de Antequera de bijzonder gevormde kalkrotsen op, het resultaat van miljoenen jaren erosie van wind en water. Buiten die rotsformaties heeft het park een uitgebreide flora en fauna. De Tabernaswoestijn is de grootste droge woestijn van Europa. Leuk wist-je-datje: hier werden veel spaghettiwesternfilms opgenomen.

#winkelhier #treiskoffertje #ReisGerust

www.treiskoffertje.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding