Afbeelding

WTC De Lustige Trappers vzw organiseert 3de Bone4Kids-Day

Nieuws

Diverse fietsactiviteiten worden voorzien, zodat jong en oud een fijne dag kunnen beleven. Een groot deel van de opbrengst gaat naar vzw Bone4Kids, een organisatie die zich inzet voor het onderzoek naar en de behandeling van niet-helende breuken bij kinderen.


 HOVE- WTC De Lustige Trappers vzw uit Hove nodigt iedereen uit om met vrienden en familie op zaterdag 26 en zondag 27 augustus deel te nemen aan de 3de Bone4Kids-Day.

 Op zaterdag 26 augustus 2017 kan je de dag aanvangen met de Bone4Kids Cycling Tour van 70 of 40 km, die ook het M/V OK-label kreeg van Cycling Vlaanderen. Starten kan tussen 8 en 11 uur. Inschrijving, vertrek en aankomst zijn bij CC De Markgraaf in de Kapelstraat 8 in Hove. In de democratische deelnameprijs van 6 euro (5 euro voor leden van Cycling Vlaanderen en VWB) zijn een verzekering, de bevoorrading en de mogelijkheid om te douchen begrepen. De organisatoren voorzien zelfs een gratis ijsje bij aankomst!

Zaterdagnamiddag gaat men tussen 13 en 17 uur op zoek naar ‘De Snelste Mens van Hove’! Bij dit gloednieuwe initiatief kan je op een speciale snelheidsfiets het snelheidsrecord breken en zo ‘De Snelste Mens van Hove’ worden. Er is een reeks voor heren, een reeks voor dames en een reeks voor jongeren tot 15 jaar. Je kan inschrijven ter plaatse en de deelnameprijs bedraagt slechts 2 euro. De winnaars mogen rekenen op prachtige prijzen en alle deelnemers op een leuke sportieve ervaring! De wedstrijd van ‘De Snelste Mens van Hove’ vindt plaats in de tent bij CC De Markgraaf, waar om 17.30 uur ook de prijsuitreiking wordt voorzien.

Op zondag 27 augustus zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan je de dag beginnen met de Bone4Kids Cycling Tour. Inschrijvingsmodaliteiten, afstanden en locatie zijn exact hetzelfde als die voor zaterdag.

Vanaf 9 uur kunnen kinderen ook deelnemen aan de Flanders Kids Tour. Kinderen tussen 5 en 15 jaar kunnen tussen 9 en 10 uur voor slechts 2 euro (gratis voor leden van Cycling Vlaanderen) deelnemen aan een leuk behendigheidsparcours; dit onder begeleiding van leden van de Wielerschool uit Herentals. Het parcours is opgesteld op de parking bij de kerk en de deelnemers zijn verzekerd. Zo worden zij meteen perfect voorbereid op het tweede luik van de Flanders Kids Tour, met name de Bone4Kids Gezinsfietshappening.

De Bone4Kids Gezinsfietshappening start om 10 uur en loopt over een afstand van 25 km, opgedeeld in 2 rondjes van 12,5 km. Om optimale omstandigheden te garanderen voor heel het gezin, voorzien de organisatoren de nodige begeleiding. De Gezinsfietshappening start bij CC De Markgraaf, waar je voor slechts 3 euro (verzekering en bevoorrading inbegrepen) kan inschrijven. Kinderen die deelnemen aan het behendigheidsparcours, nemen automatisch gratis deel aan de gezinsfietshappening.

Nodig vrienden en kennissen uit voor een gezellige, sportieve dag en fiets jezelf gezond ten voordele van het welzijn van kinderen die jouw steun hard kunnen gebruiken … Na de Bone4Kids Fietshappening wordt er een opbrengstcheque overhandigd aan de mensen van Bone4Kids.

Mensen zijn Media wenst de Lustige Trappers veel succes en roept al haar lezers en sympathisanten graag op om deel te nemen!

 Fik Verbiest