Afbeelding

Een prachtig verhaal ...

Redactie

In de herfst van zijn leven zat Benny eenzaam op zijn kamer door het venster te staren. Lange tijd was hij een geslaagd zakenman, die successen oogstte en overal herkend en geëerd werd. Alles wat hij aanraakte, leek wel te veranderen in goud, maar het lot kan wispelturig zijn en door een reeks onfortuinlijke gebeurtenissen verloor Benny alles wat hem dierbaar was: zijn gezin door echtscheiding, zijn vrienden door gebrek aan tijd en zijn fortuin door tegenslag.

Op een mooie zomeravond hoorde hij stemmen van mensen en spelende kinderen. Benny keek door het open venster van zijn bescheiden appartement en zag hoe enthousiast een ouderpaar hun kinderen en kleinkinderen ontvingen. Ze genoten samen van een eenvoudige barbecue en hun gelach vulde de lucht met warmte en vreugde. Er hing gezelligheid en liefde in de lucht en Benny voelde een mengeling van verdriet en verlangen opborrelen in zijn hart … 

Toen de avond was overgegaan in nacht, werd er zachtjes op zijn deur geklopt. Voorzichtig opende Benny de deur en hij keek recht in de ogen van drie vriendelijke oude mannen. “Wie zijn jullie en wat komen jullie doen?”, vroeg hij. “Ik ben Succes”, sprak de eerste man “Als je mij binnenlaat dan zal ik altijd bij je zijn.” Toen Benny nog niet helemaal van zijn verbazing was bekomen, sprak de tweede man met zachte stem: “Ik ben Geluk en als je mij in je huis laat, dan zal ik voor altijd in de buurt blijven.” Daar stond Benny van te kijken; alles waarnaar hij al zolang verlangde, stond nu voor zijn deur. Vóór Benny kon vragen wat de derde man daaraan nog kon toevoegen, stelde deze zichzelf ook voor. “Ik ben Liefde”, zei hij minzaam. “Wanneer je mij in huis neemt dan zal ik eeuwig bij je blijven.” Benny kon zijn ogen en oren niet geloven en keek het bijzondere drietal wat verward aan. Toen zei Succes: “Je kan slechts een van ons drieën binnenlaten, dus zorg dat je de juiste keuze maakt, vriend …”

Benny besefte dat elk van de drie enorm waardevol waren en stond voor een hartverscheurende keuze. Hoewel hij ze ooit alle drie had nagestreefd, besefte hij dat hij nu absolute nood had aan Liefde. Hij nodigde uiteindelijk Liefde uit en toen Benny de deur achter de oude man wilde sluiten, hield deze hem tegen met de woorden: “Waar ik binnenga, volgen Succes en Geluk automatisch.” Naarmate Liefde Benny’s eenzame hart meer en meer verwarmde, sijpelden Succes en Geluk zijn leven binnen en vulden ze de leegte die hij zo lang had gevoeld.

Benny leerde dat echte rijkdom niet wordt gemeten in geld of aanzien, maar in de liefde die men geeft en ontvangt. Terwijl een zachte zomerbries zijn kleine appartement verfriste, vond Benny thuis een vredige rust die hij nooit voor mogelijk had gehouden.