Afbeelding

Natuurfeest brengt biodiversiteit dichtbij

Nieuws

OELEGEM - Biodiversiteit is gelukkig dichtbij: kom op 28 en 29 mei de fauna en flora in provinciaal groendomein Vrieselhof Ranst ontdekken. Zondag viert men ‘Dag van het Park’ met een heus provinciaal natuurfeest. Laat je onderdompelen in de soortenrijkdom van dit unieke gebied en ontdek samen met je vrienden of gezin wat groendomein Vrieselhof te bieden heeft.


 

Je kan diverse excursies, workshops, lezingen en demo’s bijwonen. Op zaterdagavond kan je bijvoorbeeld al deelnemen aan een vleermuizenexcursie of ’s nachts nachtvlinders zoeken. Op zondag plant men onder andere een bomenwandeling en een insectenexcursie (bij droog weer). Verder ontdekt men ook het waterleven in het Vrieselhof en zijn er lezingen over de biodiversiteit gepland. Op de bezoekersmarkt zondag krijg je meer informatie over de fauna en flora die de regio rijk is en men houdt opendeur in het Kasteel waar diverse natuurverenigingen zijn gehuisvest. Verder is randanimatie voorzien voor jong en oud. Zo kan je op de (tweedehands)boekenmarkt ‘Bos, Natuur en Landschap’ boeken (ver)kopen of ruilen.

Deelname is gratis, inschrijven voor de activiteiten kan vooraf via de website www.provincieantwerpen.be. Benieuwd naar wat de natuur allemaal te bieden heeft? Kom op 28 en 29 mei meegenieten van een waar natuurfeest.

EM