Afbeelding

G-sportfonds lanceert oproep ‘Week van de G-sportfan!’ in Berchem

Nieuws

Voor het derde jaar op rij organiseert het G-sportfonds van de provincie Antwerpen een sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport: de ‘Week van de G-sportfan!’. Tijdens deze campagne zet het G-sportfonds sport voor personen met een handicap in de kijker. Concreet gaat het G-sportfonds samen met een aantal G-sportprojecten op zoek naar personen die G-sport een warm hart toedragen en G-sportfan willen worden. Daarnaast start er ook een crowdfundingsactie waarbij het G-sportfonds zich engageert om voor elke euro dat een project aan fondsen werft er één euro bovenop te leggen. Eén euro wordt dus twee euro. Het G-sportfonds trekt 100.000 euro uit voor sportieve G-projecten die willen meedoen aan de ‘Week van de G-sportfan!’. Met deze financiële injectie wil het G-sportfonds drempels voor sportbeoefening verlagen én de kwaliteit in de G-sportsector verder verhogen. De ‘Week van de G-sportfan!’ vindt plaats van 24 tot 30 oktober 2016.


BERCHEM - Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen lanceert een oproep naar projecten die willen deelnemen aan de ‘Week van de G-sportfan!’, een brede sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport. Met de campagne wil de provincie Antwerpen drempels voor sporters met een handicap wegnemen en de kwaliteit van de sportbeoefening verhogen. Concreet gaat het G-sportfonds op zoek naar projecten om samen G-sportfans én fondsen te werven. Voor elke euro dat een project aan fondsen werft, legt het G-sportfonds er telkens één euro bovenop. Tijdens vier G-sportcafés - waarbij Lille, Mol en Sint-Katelijne-Waver al aan bod kwamen en Antwerpen volgt op 24 maart - licht het G-sportfonds de ‘Week van de G-sportfan!’ nader toe aan geïnteresseerde individuen, scholen, sportclubs, welzijnsorganisaties, jeugdverenigingen, …

Tijdens het G-sportcafé licht het G-sportfonds het concept en de deelnamecriteria van de ‘Week van de G-sportfan!’ in detail toe. Personen met een handicap, scholen, sportclubs, welzijnsorganisaties, jeugdverenigingen en actoren uit de geestelijke gezondheidszorg en sociaal-cultureel werk kunnen aan de campagneweek participeren. Tot 30 april kunnen er kandidaturen worden ingediend. Het Antwerpse sportcafé vindt plaats op donderdag 24 maart om 19.30 uur in het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen.

Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA) benadrukt het belang van de ‘Week van de G-sportfan!’ voor de G-sportsector: ‘Ook in 2014 en 2015 organiseerde het G-sportfonds een editie van de ‘Week van de G-sportfan!’. In 2014 klokte de teller op het vlak van crowdfunding af op 42.851 euro, in 2015 bedroeg dit bedrag 85.338 euro. Dankzij de campagnes konden in totaal twintig G-sportprojecten nieuwe sportmaterialen aankopen voor hun G-sporters gaande van een nieuwe aangepaste Trimaran tot tandems, driewielers, mobiele zwemtillift, ... Het aantal geregistreerde G-sportfans via de website www.gsportfonds.be nam toe tot 13.037 fans. Jaar na jaar willen we voortbouwen op dit succes, omdat ook personen met een handicap alle kansen verdienen om te sporten.’

Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil sporters met een handicap alle kansen geven om te kunnen sporten en bewegen. En vooral: het taboe dat leeft over en rond G-sport doorbreken, want ook als je één been hebt, blind of doof bent of in een rolstoel zit, kun je plezier beleven aan sport. Het G-sportfonds kan rekenen op de geëngageerde steun van het bedrijfsleven: Pidpa, IOK en IOK Afvalbeheer, Soudal, BASF Antwerpen, Total, Sportoase, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Prokorn brood, IDEWE, Planon en Ravago Logistics. Meer informatie over het G-sportfonds vind je op de website www.gsportfonds.be.

EM