Afbeelding

Een nieuwe lente kondigt zich aan voor Lauwereys bvba

Nieuws

Dat zaakvoeder Marc Lauwereys van Lauwereys bvba groene vingers heeft en vooral veel liefde voor de natuur, is voor wie hem kent al lang geen geheim meer. Koppel hier een flinke dosis gezond verstand aan en een ondernemersmicrobe die pas een slordige 15 jaar geleden volledig werd losgelaten en de basis voor een succesvolle kmo is gelegd. De kernactiviteiten van de bvba Lauwereys uit het sympathieke Kempendorp Pulderbos zijn het verhuren van hoogtewerkers en het vellen en snoeien van bomen. Momenteel telt de firma acht medewerkers die de buitendienst verzorgen. Twee van hen zijn broers Steven (28) en Tom (27), aan wie vader Marc de fakkel doorgaf op 31 december 2015. De planning en administratie worden in goede banen geleid door trouwe medewerker Johan Smits en schoondochter Eline De Roover.


[caption id=”attachment_4347” align=”aligncenter” width=”205”] Marc[/caption]

Marc Lauwereys is ondertussen 55 jaar en speelt reeds een tweetal jaren met het idee om zijn zaak over te geven. ‘Je eigen zaak overgeven, is niet zo evident, maar ik ben wel tevreden dat ik het kan doen aan mijn eigen kinderen.’ Doordat zijn oudste oogappel, dochter Wendy, haar huidige werk graag doet, zal zij wellicht nooit in de zaak stappen. Omdat Marc zijn drie kinderen even graag ziet, krijgt zij exact hetzelfde aandeel in de zaak als haar broers, Tom en Steven.

Oudste zoon Steven is reeds 8 jaar actief in de zaak en kent het reilen en zeilen. Broer Tom zette onlangs een punt achter een geslaagde periode van 5 jaar zelfstandig vakmanschap in de interieurbouw. Omdat hij tijdens drukke perioden in het verleden regelmatig heeft bijgesprongen, weet ook Tom goed waarvoor hij kiest. Zijn liefde voor hout krijgt nu weliswaar een andere invulling, maar Tom ziet de samenwerking met broer Steven en een trouw team vaste, bekwame medewerkers helemaal zitten. Het is een nieuwe uitdaging die hem duidelijk energie geeft.


[caption id=”attachment_4348” align=”aligncenter” width=”195”] Steven[/caption]

De beslissing was niet gemakkelijk, maar afscheidnemend zaakvoerder Marc voelt zich nu helemaal klaar om zijn levenswerk over te dragen aan het nageslacht. Hij betreurt de enorme hoeveelheid tijd en energie die hij in de uitbouw van zijn gezonde kmo heeft gestoken niet en is terecht van mening dat het leven veel meer is dan werken alleen. ‘Heb je eigenlijk al eens uitgerekend hoeveel uren je nog te leven hebt en hoeveel van die uren je nog vitaal en mobiel genoeg bent om te genieten?’, vraagt hij me bedenkelijk. De manier waarop hij kijkt, doet vermoeden dat hij dit meer dan eens heeft berekend … Het is duidelijk dat Marc geen goudgele stranden zal opzoeken. Hij is eerder uit op gezonde buitenlucht en mooie natuur. Een drietal jaren geleden kreeg hij de smaak van het kanovaren te pakken. Ondertussen werd dit een echte passie en hier hoopt Marc in de nabije toekomst echt meer tijd aan te kunnen besteden.

‘Het is de bedoeling dat onze Steven en Tom hun eigen weg gaan en met het hechte team medewerkers dat we hebben en een uitgebreid machinepark dat technisch in orde is, hebben zij alle troeven in handen om er een succes van te maken. Ik verwacht weinig of geen problemen en mochten die er toch zijn dan blijf ik natuurlijk hun vader en zal ik alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om hen te helpen’, sluit Marc vastberaden ons gesprek af.


[caption id=”attachment_4349” align=”aligncenter” width=”197”] Tom[/caption]

Mijn kop koffie is ondertussen leeg, maar wordt vervangen door een mooi verpakte koffiekop met het logo van Lauwereys met een flinke portie lekkere pralines. Daar ga ik van genieten … en jij van een welverdiende ‘actieve’ rust, Marc. Het ga je goed …

Lauwereys bvba – www.lauwereys.be - 03 464 02 23

Fik Verbiest

Afbeelding
Steven
Afbeelding