’t Periodiekske & De Passant presenteren: Radio Tennessee!

Nieuws

’t Periodiekske en De Passant zullen in de toekomst in samenwerking met Kaleidoscoop Mortsel tweemaal per jaar een cultureel aanbod lanceren voor een zeer democratisch tarief. De bedoeling is om zowel in het voorjaar als in het najaar mensen samen te brengen en een gezellige avond te beleven. “De organisatie van evenementen ligt perfect in de lijn van het streven naar meer samenhorigheid en het geven van extra smaak aan ieders leven. In een wereld die steeds meer van mensen vergt, dienen we nu en dan eens tijd te maken om ons goed te amuseren … en waar kan dit beter als in de gezellige zaal van Kaleidoscoop!”, aldus organisator Fik Verbiest. “Hopelijk kan ik op deze manier ook eens persoonlijk kennismaken met heel wat lezers en voor trouwe klanten die geïnteresseerd zijn, voorzien we graag enkele vrijkaarten.”

[caption id=”attachment_2437” align=”aligncenter” width=”300”] Johnny Cash herleeft in Kaleidoscoop Mortsel![/caption]

De aftrap wordt gegeven op vrijdag 29 mei om 20.30 uur met een optreden van Radio Tennessee. Deze zeskoppige band enthousiaste Kempense jongeren zijn gebeten door de muziek van Johnny Cash en halen het onderste uit de kan om dit Amerikaanse country-icoon nieuw leven in te blazen. Met een grote passie voor muziek en veel gevoel voor ritme brengen zij een ode aan een van de grootste Amerikaanse zangers uit de geschiedenis.

Johnny Cash werd in 1932 geboren in Arkansas en oefende met zijn diepe baritonstem, zijn zwarte kledij en tal van hits een enorme invloed uit op de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Door het immense aantal optredens per jaar (tot 300!) raakte de zanger einde jaren 50 verslaafd aan alcohol en amfetamines. Zijn tweede echtgenote, June Carter Cash, loodste Johnny doorheen de donkere periodes in zijn leven en hij herwon uiteindelijk zijn christelijk geloof, wat voor Johnny een belangrijke houvast betekende. Bovendien had de zanger een enorme liefde voor zijn geboorteland. Met Ragged Old Flag schreef de Amerikaanse singer-songwriter gitarist een nummer ter ere van 200 jaar Amerika. Hij was sinds 1972 vriend aan het Witte Huis, maar tevens ook zo consequent en doordacht dat hij en June het in de jaren zeventig opnamen voor de originele bewoners van Amerika, de indianen. Cash overleed in september 2003 in Nashville (Tennessee), amper 4 maanden nadat zijn steun en toeverlaat June Carter was gestorven. Met opnames in zowel de Songwriters Hall of Fame als de Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), als jongste artiest ooit in de Country Music Hall of Fame (1980), in de Rock and Roll Hall of Fame(1992), in America’s Old Time Country Music Hall of Fame (1995) en postuum in de Gospel Music Hall of Fame (2010) en de Memphis Music Hall of Fame (2013), tekende dit Amerikaanse icoon een levenspad dat weinigen hem voordeden.


[caption id=”attachment_2438” align=”aligncenter” width=”300”] Radio Tenessee in actie.[/caption]

De levenswandel van onze zes Kempense jongeren is voorlopig heel wat minder bewogen, maar wie zichzelf het plezier gunt om een optreden van Radio Tennessee mee te pikken, merkt onmiddellijk dat de band optreedt uit een enorme liefde voor de prachtige muziek van Cash. De jonge bende laat het publiek swingen op rockabilly, maar kan tevens een gevoelige snaar raken met warme ingetogen nummers van ‘The Man in Black’. Wat begon als een duo in 2007 is ondertussen uitgegroeid tot een heuse band met 6 leden. De herkenbare bas- en slaggitaar gecombineerd met eigen inspiratie, geeft een typische, maar toch ook persoonlijke Johnny Cashsound, waarvan iedere echte muziekliefhebber keer op keer kan genieten! Stem je hart af op de juiste frequentie en kom luisteren naar Radio Tennessee.

Kaleidoscoop Mortsel – Molenstraat 50

Vrijdag 29 mei – 20.30 uur (deuren 20.00 uur) – tickets 10 euro

Reserveren via

www. kaleidos.be – info@kaleidos.be of 0474 56 78 31