Zaterdag veldrit-hoogdag op Linkeroever

Nieuws
Aanstaande zaterdag is veldrijden troef op Linkeroever. Recreatieve veldrijders proeven van een veldrit oude stijl met Red Bull Tout Droit. De jeugd kan het parcours van de Soudal Scheldecross uitproberen waarna de elite op het Sint-Anna-strand strijdt om de overwinning in één van de mooiste wedstrijden van het seizoen.
Net naast het parcours vindt op 13 december de eerste editie van Red Bull Tout Droit Plaats. Wie wil deelnemen heeft een cyclocrossfiets nodig.
Niels Albert: ‘Dit is zonder meer meer een origineel concept. Over een open terrein zo snel mogelijk van punt A naar B racen, geeft je een gevoel van vrijheid want er is geen vast parcours te volgen. Maar dat betekent ook dat je het terrein goed moet inschatten en risico’s moet nemen, een beetje zoals het veldrijden van vroeger. De locatie is top met verrassende putten en venijnige heuvels. Zomaar rechtdoor fietsen en een rechte lijn volgen is op dit terrein niet zo eenvoudig als het lijkt. Dat wordt dus gegarandeerd spektakel, met een pak technische passages. Een uitdaging voor elke crossliefhebber.’
*Het programma: - 10u Jeugdinitiatie van 6 tot 12 jaar inschrijven via www.scheldecross.be - 11u voor iedereen vanaf 16 jaar met een eigen cyclocrossfiets; deelname 10 euro; inschrijven: www. redbull.be/toutdroit - 11u nieuwelingen - 12u junioren - 13u45 elite vrouwen -15u elite mannen en beloften (tickets 12 euro; 10 euro vvk; - 12 jaar: gratis) met Pauwels, Meeusen, Vantornout,...
Toeschouwers kunnen gratis met de Flandria-overzetboot van de rechter- naar linkeroever en weer terug. De boten varen af aan het Steen en meren aan het op het pier van Sint-Anneke. (EM)