Afbeelding
(voorheen) Vrij Edegem cover

(voorheen) Vrij Edegem

cultuur

‘(voorheen) Vrij Edegem’ is een krant die verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige groepstentoonstelling in KNSTWRK in Fort 5 in Edegem. De publicatie wordt samengesteld door het collectief Troebel Neyntje dat in 2014 werd opgericht door Idris Sevenans, Tomas Beaujean en Robby Blondbaard. Het is niet de eerste publicatie van de ook kleine uitgeverij en ook niet de eerste krant.

Deze krant viert 850 jaar Edegem met verhalen in, door en over de gemeente, met lokale helden zoals Marc Ruyters en minder lokale helden Fred Bervoets, Dennis Tyfus, Carla Van Campenhout, Gummbah, Stefan Wouters, Bedrich Eisenhoet, Jordi Geirlant, Flexboj & L.A. en Jeroen Los.

De realiteit haalt het vaak van de fictie en dat is in deze krant niet anders. Dat flirten met realiteit wordt ook getoond in de beelden van de kunstenaars die meewerken aan de krant en de tentoonstelling: Werner de Vos, het kunstenaarscollectief De Klup, Joost Pauwaert, Tomas Beaujean, Robby Blondbaard, Victoria Parvanova en Idris Sevenans. Deze tentoonstelling zal bestaan uit grotendeels nieuwgemaakte werken naar aanleiding van 850 jaar Edegem, maar ook een werk dat in deze context past van de twee jaar geleden overleden Tone Pauwels die als oudgediende functioneerde bij het collectief Troebel Neyntje.

(voorheen) Vrij Edegem

KNSTWRK, Fort 5 - Vestinglaan 55 - Edegem

3 tot 18 juni 2023, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur - Vrijdag na afspraak - www.knstwrk.be

KNSTWRK, in samenwerking met Troebel Neyntje, Het Ongewenst Reclamebureau, A.A.R.S., Art Partout en Lokaal bestuur Edegem

Afbeelding
Afbeelding