Afbeelding
De Tour de France van Nelson

De Tour de France van Nelson

cultuur

Het spannende en grappige reisverhaal van een man en een jonge ezel op de Via Francigena

Op staptocht met een ezel is geen alledaagse vakantie. Luc De Keersmaecker kon daarom ook niet anders dan zijn reisverhaal én dat van ezel Nelson vastleggen in De Tour de France van Nelson. Het eindresultaat is een humoristisch reisboek bomvol praktische informatie, niet alleen over de mensen en gebruiken in de streek Nord-Pas-de-Calais, maar ook over ezels vanuit het perspectief van Nelson zelf. 

Tijdens de zomer van 2020, tussen twee lockdowns in, begaf Luc De Keersmaecker zich op pad met ezel Nelson. Ze stapten van Calais richting Rome over de eeuwenoude Via Francigena. De tocht verliep enigszins anders dan Luc gehoopt had …

Van Calais richting Rome over de eeuwenoude Via Francigena

De Tour de France van Nelson is een ‘faction’-boek. Enerzijds vertelt Luc in de non-fictieve hoofdstukken hun belevenissen zoals ze gebeurd zijn. Zo krijg je als lezer praktische informatie over het stappen met een ezel en kom je heel wat te weten over toeristische, historische en culinaire aspecten van de Franse streek Nord-Pas-de-Calais. Anderzijds geeft ezel Nelson in de fictieve hoofdstukken zijn eigen visie op de feiten die het verhaal nog luchtiger, grappiger en spannender maken. De ezelliefhebber komt bovendien interessante bijzonderheden en curiositeiten over de lieve langoren te weten.

De Tour de France van Nelson is een boek voor jongeren van twaalf tot tweeënnegentig jaar.

Luc De Keersmaeker

Luc De Keersmaecker publiceerde eerder de romans ‘Wolfsvrouw’ en ‘De dag van de Diamantprinses’. Hij maakte meerdere staptochten met lokale ezels in Frankrijk en Italië, waar hij als master in de Romaanse letterkunde helemaal in zijn element is. Nelson en zijn ezelfamilie kwamen in de pers toen zij in volle lockdown op eigen initiatief op stap gingen en het dorp Bevel op stelten zetten. De Keersmaecker is een verfijnd kenner van kruiden, bloemen en planten en een ongenadige observator van het mensenras.

Boekgegevens

De Tour de France van Nelson - Het spannende en grappige reisverhaal van een man en een jonge ezel op de Via Francigena
Auteur: Luc De Keersmaecker
Verschijningsdatum: 19.12.2021
Aantal pagina’s: 168
ISBN: 9789464501285, geïllustreerd
Verkoopprijs: 19,99 euro - paperback

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding