Afbeelding
Wereldlichtjesdag cover

Wereldlichtjesdag

Maatschappelijk

Wereldlichtjesdag of ‘Worldwide Candle Lighting Day’ ontstond in 1997 in Amerika. Sindsdien worden er op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aangestoken voor onze overleden kinderen.

Het maakt niet uit hoe oud je kind was, of hoe lang het geleden is dat het stierf, je kind blijft je kind. Ieder lichtje is een verhaal van liefde. We branden samen lichtjes en delen ons verdriet. Ieder lichtje heeft een naam; de naam van een overleden kind.

In samenwerking met de Pastorale Eenheid H. Maria Magdalena van Mortsel-Edegem doet vzw Levensadem mee aan de Wereldlichtjesdag met een eigen initiatief: wie een kindje heeft verloren tijdens de zwangerschap, wie een kind heeft verloren, nog maar pas of al heel lang geleden, wie grootouder, familielid, vriend(in), collega … is, al wie zich solidair voelt met dit verdriet is van harte welkom op een gebedsviering met woord, muziek en licht op zondag 11 december 2022 om 17.00 uur in de Sint-Benedictuskerk Dorpstraat 1 in Mortsel.

Na de dienst volgt een lichtprocessie en een herdenkingsmoment rond de lichtjes van de overleden kinderen op het kerkhof (Lepelstraat Mortsel).

“Op zo’n viering is het alsof ik persoonlijk in contact kom met mijn zoontje, alsof hij aanwezig is. Ik voel me heel dicht bij hem staan, ook al heb ik hem nooit gekend.”

“We hebben er echt veel deugd aan gehad. Pepijn en zijn vriendjes waren echt aanwezig.”

We nodigen u graag uit op deze herdenkingsviering.
Meer info: www.levensadem.be, info@levensadem.be, 03 449 48 26 en www.mijnparochie.be