Afbeelding
Cursisten met een beperking studeren af

Cursisten met een beperking studeren af

Maatschappelijk

23 volwassenen met een mentale beperking ontvingen vrijdag 25 maart een deelcertificaat voor het succesvol afronden van hun eerste horeca- of bakkerij-opleiding.

De cursisten volgen een opleiding bij CVO Vitant dat hiervoor samenwerkt met vzw Rotonde. Het is het enige centrum in Vlaanderen dat een horeca-opleiding voor deze doelgroep organiseert. Het provinciaal volwassenenonderwijs draagt zo al jaren haar steentje bij tot inclusief onderwijs.

Beroepsgerichte opleiding

Binnen de opleiding leren de cursisten dezelfde technieken en vaardigheden als in andere beginnerscursussen. Het verschil is dat er naast een chef ook enkele begeleiders mee in de keuken staan en het tempo lager ligt. Vzw Rotonde neemt elke week 5 begeleiders mee voor 12 cursisten bakkerij en 11 cursisten horeca. In de basisopleidingen leren de cursisten de basisknepen van het keuken-, zaal en bakkerswerk. De opleiding is zo beroepsgericht mogelijk opgevat.

De cursisten komen uit Antwerpen, Deurne, Hoboken, Wilrijk, Schoten, Kessel-lo, Mechelen, Zwijndrecht, Sint-Gillis-Waas, Stabroek, Merksem, Londerzeel, Kapellen en Schilde.

Tijdens de feestelijke proclamatie serveerden de cursisten hapjes en drankjes aan hun familieleden.

Van harte proficiat aan alle cursisten!

Beeldmateriaal © Provincie Antwerpen - CVO Vitant