Afbeelding

Lionel Richie

Humor

Er zijn vele verhalen van bekende mensen bekend die een ander aspect van deze ‘sterren’ onthullen. Sommige artiesten steken af en toe een helpende hand uit naar minder bedelden, anderen trachten geld te verzamelen voor goede doelen. Meestal gebeurt dit in stilte en wordt er weinig ruchtbaarheid aan gegeven, wat het soms nog mooier maakt.
Over de zanger Lionel Richie gaat bijvoorbeeld zo een mooi verhaal. Deze Amerikaanse zanger en muzikant werd geboren in Alabama (VSA) in 1949, begon zijn carrière met de groep Commodores en bracht verschillende soloalbums uit die allemaal een groot en ruim publiek bereikten. Bekende nummers van hem zijn onder meer: Three times a Lady, Endless Love, Lady, Don’t stop the Music en nog vele andere nummers. Hij werd alleszins een welvarend artiest en ook een boegbeeld voor de Amerikaanse African-American gemeenschap.
Een bejaarde vrouw die haar vakantie in Miami doorbracht, ontmoette er een andere, eveneens bejaarde heer die al geruime tijd in Miami woonde. Hij verraste de vrouw met zijn anekdotes over de stad. Hij vertelde het ene verhaal na het andere over de onveiligheid in de stad, de brutaliteit van vooral de zwarte bevolking. Ook de overvloed aan drugs die je overdag ziet verhandelen of waarmee je zelfs lastig gevallen wordt. De vrouw wist niet dat ze in zo’n onveilig nest gekomen was voor haar vakantie en was er enigszins door gegrepen. Gelukkig logeerde ze in een groot, luxueus hotel en moest ze zich daar geen zorgen maken.
De vrouw dronk nog een wijntje samen met de andere bejaarden op het terras dat ze uitgekozen hadden. Met gemengde gevoelens wandelde ze rustig naar haar hotelkamer in de hoop niet geconfronteerd te worden met alle misdaden waarover ze zopas zoveel details had vernomen. Zodra ze de lift naar haar kamer wou nemen, stappen ook twee robuuste zwarten met zonnebril en met een vervaarlijk ronddolende Dobermann Pinscher aan de lijn in de lift. De vrouw maakt zich zo klein mogelijk, denkt dat het nu haar beurt is om overvallen te worden en heeft de daver op het lijf.
‘Liggen, Lady!’, hoort ze één van de kerels zeggen. De vrouw gaat op de grond van de lift zitten en steekt haar armen omhoog en wacht geduldig af, terwijl ze haar handtas al voor zich uitschuift.
De twee mannen vragen haar waarom ze zo raar doet. Het blijkt dat de hond van de twee zwarten Lady heet. De mannen kunnen er goed om lachen, stellen de vrouw gerust en de bejaarde vrouw haalt opgelucht adem.
Wanneer ze enkele dagen later weer naar huis wil gaan en bij de balie van het hotel wil afrekenen voor het verblijf op haar kamer, zegt de man bij de balie: ‘Alles is al betaald, mevrouw.’
De oude vrouw begrijpt het niet, maar krijgt van de hotelbediende een envelop met daarin een briefje. Zij opent de envelop en haalt er een briefje uit dat met de hand beschreven is. Ze leest: ‘Het verhaal dat mijn bodyguards mij vertelden over wat er in de lift gebeurd is, vond ik onbetaalbaar. Ik heb dan maar uw hotelkamer betaald. Sorry dat mijn medewerkers je hebben doen schrikken, getekend: Lionel Richie.’
Frank Blatt