Afbeelding

10 november was ANTIRODDELDAG

Humor

Al sinds mensenheugenis bestaat deze slechte gewoonte, denk maar aan de verhalen in de bijbel over Maria Magdalena. Ieder van ons bezondigt zich er wel eens een keertje aan. Zonder nadenken roep je een frustratie over iemand uit of uit je je irritatie over een collega. Kwalijk wordt het als iemand “chronisch” aan deze ziekte lijdt ... of nóg erger, als je zelf het onderwerp van een roddelcampagne wordt.


Ik stond de dag vóór Wapenstilstand eens stil bij deze kwalijke, meestal vrouwelijke ziekte ...

Je kent hen wel, de roddeltantes à la Misses Bucket (Bouquet) ... ze verkneukelen zich wanneer het slecht met iemand gaat en zijn teleurgesteld als het goed met diezelfde persoon gaat. Niet voor niets zijn al de roddelbladen goed voor een fenomenale omzet! Meestal is dit het onschuldige tijdverdrijf van niet al te snuggere mensen met té weinig plezier in hun eigen leven.

Maar als je het doelwit bent van een gerichte campagne tégen jouw persoon is dat iets wat je tekent voor het leven. Zeker als dit je dan ook nog eens overkomt in een zéér zwar(t)e periode in je leven.

Je beseft het ook niet meteen als iemand bezig is met geruchten over je te verspreiden. Je voelt wel “aan je water” dat er iets mis is, maar het is ongrijpbaar en daardoor ook vrijwel onmogelijk te bewijzen. Je merkt dat mensen je beginnen te mijden, ze plotseling geen goedendag meer zeggen, je ziet “blikken” over en weer gaan. In 99% van die gevallen lijdt de aanvoerder van die giftige kwaadsprekerij aan 1 van de 7 hoofdzondes, namelijk ordinaire jaloezie, om welke banale reden dan ook …

Het kan ook uit wraak zijn om iets wat je ooit gezegd of gedaan hebt … en in plaats van jou daarover persoonlijk aan te spreken sleuren ze iedereen (kennissen, gezamenlijke vrienden, familie) mee in hun laffe roddelcampagne. Niets kan je nog goed doen en je zal eraan geloven! Je wordt uitgesloten, er wordt met jou en zélfs met je kind gelachen. Het ergste is dat intelligente en nuchtere down to earth-mensen gewoon niet door hebben dat ze zich laten manipuleren door iemand met een geheim plan en zo wordt die afwezige die zich niet kan verdedigen een héél ander mens … Van goed wordt hij slecht! Van eerlijk wordt hij onverdraagzaam. Van vriend wordt hij vijand! Zo worden mensen ten gronde gericht … zo worden jarenlange vriendschappen verwoest!

Het enige wat je kan doen als je ooit slachtoffer wordt van zo een judas, is de tijd in je voordeel laten werken ... je weet wel, op de krant van vandaag worden morgen de aardappelen geschild …
Laten we in deze agressieve tijden vol haat en onverdraagzaamheid beginnen met de wereld beter te maken door ... NIET MEE TE RODDELEN MET RODDELTANTES.

Negeer hen, of beter nog, zet hen op hun plaats.

En wees gewaarschuwd … mijn opaatje zaliger zei: “Mensen die steeds kwaadspreken over anderen tegen jou spreken ook kwaad over jou tegen anderen …

Marlene Duran Rodriguez