Afbeelding

Kontichse student laureaat beste sensibiliseringsfilmpje voor screenen op kanker

Gezondheid

Aaron, die in Kontich woont, is 17 jaar oud en zit in het 6de jaar Multimedia in Cadix te Antwerpen op het Eilandje. Een paar maanden geleden kwam Dr. L. Colemont op school toelichten dat er nood was aan een sensibiliseringscampagne om mensen er toe aan te zetten zicht te laten testen op darmkanker. Hij startte samen met andere artsen het No-X-Cuse Project op. Dit is een nationale campagne waarbij laatstejaarsstudenten van meerdere scholen de opdracht krijgen om een videoclip van 30 seconden te maken die het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker beklemtoont.

Het leek de leerkrachten van Cadix een unieke kans om laatstejaars leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met het opzetten van een sensibiliseringscampagne.

Ook Aaron was direct gewonnen voor deze uitdaging en leefde zich helemaal uit in het maken van een 30 seconden filmpje. Het scenario schrijven, een locatie zoeken, opnames maken, muziek zoeken, andere filmdeeltjes er tussen monteren en ten slotte het optimaliseren van het filmpje.

Het ingezonden filmpje werd genomineerd om mee te dingen naar de prijs voor het beste filmpje in de nationale scholenwedstrijd. De verkiezing van beste regionale video zal voor 50% via Facebook verlopen. De inzet sociale media zal dus een aanzienlijke impact hebben op Aaron’s kansen om deze ronde te winnen! Elke ‘vind ik leuk’ en ‘delen’ van zijn video zal respectievelijk één en twee punten waard zijn. Dus daarom rekenen ze graag op de steun van de lezers van ‘t Periodiekske en De Passant.

U vindt de video op https://www.facebook.com/noxcuseproject/videos/340994276256284/