Afbeelding

Antwerp 10 Miles & Marathon pakken uit met nieuwe digitale snufjes

Gezondheid

ANTWERPEN – De organisatoren van de DVV Antwerp 10 Miles en de marathon, die op 17 april voor de 31ste keer worden georganiseerd, hebben een stap vooruit gezet. Vooral qua digitalisering zal men het allerbeste aanbieden.

Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) verschijnt alweer aan de start. ‘Dit wordt mijn tiende deelname. Het evenement is enorm gegroeid: van 4781 lopers in 2004 naar 41.177 vorig jaar. De 10 Miles is hét loopevenement van Vlaanderen geworden, waaraan onder meer wordt deelgenomen door SOS-Kinderdorpenambassadeur Tom Lenaerts. Antwerpen is een loopstad, met 22 uitgestippelde loopparcoursen en vijftien loopevenementen. Ook de mindersportievelingen komen aan hun trekken tijdens deze race dankzij de randanimatie.’ Dominique Gossé, commercieel directeur van hoofdsponsor DVV verzekeringen: ‘We gaan looptips publiceren op onze Facebookpagina. Op de Groenplaats en de Linkeroever kan men zich gratis laten masseren. DVV zelf vaardigt minstens 1000 deelnemers af: zowel consulenten als klanten.’

Greg Broekmans van organisator Golazo Sports: ‘We gaan volledig voor de digitalisering. Via onze app. geven we trainingsschema’s en tips door. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke pagina met ‘live-tracking’, inclusief zijn tussentijden. Bovendien zijn wij de enige loopwedstrijd ter wereld die een eigen cd uitbrengt. De meest energieke feel good hits werden gebundeld in een stromende mix en is verkrijgbaar via iTunes en op cd. Onder meer Coldplay, Ellie Goulding, Stromae, Tiesto, Major Lazor & Hardwell moeten de lopers extra energie geven.’

Om 9u gaat de marathon van start aan de Thonetlaan om te finishen op de Grote Markt. De 10 Miles (start in drie waves vanaf 15 uur) eindigt op de Charles De Costerlaan. De Chiquita Kids Run, de DVV Antwerp Short Run en de New Balance Ladies Run vervolledigen het geheel. Broekmans: ‘In de marathon werd de Noordersingel, die door de deelnemers als een dood stuk werd omschreven, vervangen door een passage in Park Spoor Noord. Iedereen krijgt een gepersonaliseerd nummer, een T-shirt en een massage bij de finish. Het Sportoase pacerteam loodst zij die dat willen naar hun doeltijd. Een absolute primeur is dat wij de sporttassen van de deelnemers gratis van de start- naar aankomstplaats voeren en voor de gelegenheid werd ook een loopschoen ontworpen.’ Ruim 300 grote en kleine bedrijven uit zowat alle sectoren doen mee. Het Bedrijvendorp telt om en bij de 140 firma’s. Ter hoogte van het Lyceum op Linkeroever wordt een scholendorp ineen geknutseld op maat van de deelnemende lagere en secundaire scholen. In 2015 schreven 2500 leerlingen van het basisonderwijs en het secundair onderwijs zich in, naast 800 studenten. Scholieren genieten van een sociaal tarief.

Zoals steeds wordt het goede doel niet uit het oog verloren. Tom Moons van SOS Kinderdorpen: ‘Het SOS kinderdorp in Marche-en-Famenne, waar 35 kinderen worden opgevangen wegens een moeilijke thuissituatie, is één van onze drie projecten in België. Sport en lichaamsbeweging zijn een cruciaal onderdeel voor de ontwikkeling van deze kinderen. Wie vijf euro extra bij zijn inschrijving geeft, renoveert 500 vierkante centimeter van het sportterrein, dat in het totaal vier miljoen vierkante centimeter groot is. Het terrein is immers dringend aan renovatie toe. Bij de start zullen grote urnen staan. Bedoeling is dat alle lopers één of twee 2 euro in deze geldpotten steken. Op 17 april dopen we Antwerpen om in Muntwerpen.’ Er zijn nog tal van andere goede doelen. Men vindt ze terug op dono.be. Boekmans: ‘Wij vragen om verspreid te komen en gebruik te maken van de fiets of het (versterkte) openbaar vervoer. Er worden extra bussen ingezet. Drie tunnels worden afgesloten: de Kennedytunnel richting Nederland (vanaf 13.30 uur), de Bolivartunnel (vanaf 12.00 uur) en de Waaslandtunnel (vanaf 8.30 uur).’ Inschrijven kan tot net voor de start of via www.dvvantwerp10miles.be, waar men alle inlichtingen vindt. Het gebeuren wordt rechtstreeks uitgezonden op ATV (live tussen 15 en 17 uur) en Studio Brussel (live tussen 12 en 18 uur).

Foto: © Golazo Sports

EM

Afbeelding