Afbeelding
De groene parel Costa Rica cover

De groene parel Costa Rica

Reis rond de wereld

Gek op natuur? Dan kun je in Costa Rica optimaal genieten! Ontdek de kleurrijkste dieren, groene jungles, imposante vulkanen en watervallen tijdens een vakantie in Costa Rica. Dit compacte land is ook nog eens gezegend met twee lange kustlijnen waar je heerlijk kunt wandelen, surfen of walvissen en schildpadden spotten. De regenwouden van Costa Rica zijn de natuurlijke habitat van heel wat exotische vogelsoorten, zoals de quetzal in nevelwouden en de paradijsvogel, maar ook van luiaards, miereneters, bijzondere aapsoorten en zelfs tapirs en jaguars. Voor de kust leven walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden en je kunt er fantastisch snorkelen.

De naam Costa Rica oftewel ‘Rijke Kust’ gaat terug tot de ontdekking van het land door Columbus. Hij trof er indianen aan, getooid met prachtige juwelen en edelsmeedwerk, en vermoedde hierdoor dat het land een onvoorstelbare rijkdom in zich droeg. Maar Columbus vergiste zich. De ware schat van het tropische en paradijselijke Costa Rica is haar natuurlijke rijkdom, de vredige oase vol natuurpracht, met een grote variëteit aan fauna en flora. Je vindt er regenwouden, mangroven en tropische stranden.

Costa Rica is een tropisch paradijs voor avonturiers, surfers, wildwateravonturiers en liefhebbers van ecotoerisme. In dit Centraal-Amerikaanse land met zijn feeërieke regenwouden kan je raften op de ontembare Rio Pacuarestroom, het spetterende vuurspuiten bewonderen bij de actieve Arenal-vulkaan, zeeschildpadden zien eieren leggen in het Nationale Park Tortuguero (juli-oktober), zwemmen en surfen in het azuurblauwe water en natuurlijk ook heerlijk relaxen op de parelwitte stranden van de westkust. Dit alles ver weg van het drukke leven.

San José is de levendige hoofdstad, gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en omringd door bergen en vulkanen. Je kunt er door sfeervolle koloniale buurten struinen, kunstgalerieën bezoeken en in een van de vele cafés van lokale koffie genieten.

Costa Rica staat bekend om zijn vele nationale parken, waarvan een deel beschermd natuurgebied is. Een stukje ongerepte natuur is het prachtige Corcovado National Park in het zuiden van Costa Rica, één van de ongereptste junglegebieden. Hier leven apen, talloze vogelsoorten, luiaards, neusberen, tapirs en zelfs poema’s. Tijdens een boot- of kajaktocht heb je kans om dolfijnen en walvissen te zien. Voor de vogelspotter, gewapend met een verrekijker, is Puerto Viejo de Sarapiquí een waar paradijs! Tortuguero National Park ligt aan de oostkust, waar je per boot door de prachtige jungle vaart op zoek naar schildpadden. In het Arenal National Park vind je de gelijknamige vulkaan en het meer. Avontuurlijk aangelegd? Vlieg door de lucht en maak een canopytour voor een waanzinnig uitzicht en een bijzondere ervaring. Het mysterieuze nevelwoud van Monteverde, zoals de naam het zegt vaak gehuld in nevel, trekt ontzettend veel dieren aan: kleurrijke vlinders, gifgroene kikkers, verschillende soorten slangen en één van de bijzonderste vogels ter wereld, de quetzal! Manuel Antonio National Park beschikt over een bijzondere combinatie natuur: tropisch regenwoud, wit zandstrand en koraalrif voor de kust.

Daarbij is de vredelievendheid en de vriendelijkheid van de Ticos en de Ticas, zoals de inwoners zichzelf noemen, een begrip. Het land is het stabielste van de regio en heeft zelfs geen leger. In Costa Rica is alles ‘Pura vida’ zoals men het er dagelijks meerdere keren zegt en gelijk hebben ze! Pura vida betekent letterlijk ‘puur leven’. Zo wordt de vraag ‘hoe is het?’ beantwoord met ‘Pura vida’. Maar het is meer dan een uitdrukking alleen, het staat voor een levensstijl waarbij genieten van het leven en een positieve instelling centraal staan.

#winkelhier #treiskoffertje #ReisGerust

www.treiskoffertje.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding