Afbeelding
Singapore: the garden city cover

Singapore: the garden city

Reis rond de wereld

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is een stad- en eilandstaat in Zuidoost-Azië. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië worden gescheiden door de Straat van Singapore, en van Maleisië door de Straat van Johore. Jammer genoeg wordt Singapore vaak over het hoofd gezien als reisbestemming, het is nochtans erg de moeite waard om te ontdekken. Singapore heeft zoveel te bieden!

Singapore is een jonge staat, zijn onafhankelijkheid is recent: in 1965 werd het een onafhankelijke republiek. Daarvoor kende deze stadstaat invloeden en invasies o.a. door Maleisië en Thailand. Later werd het onderdeel van het Britse Rijk. De Engelsman Sir Thomas Raffles stichtte er een handelspost. Het wereldbekende Raffles hotel en de heerlijke afternoon tea die je er kunt nuttigen, is daarvan een erfenis. Tijdens WO II werd Singapore bezet door de Japanners. Hierna volgde een turbulente periode waarbij er onenigheid was tussen Maleiers, Chinezen, Britten … en bijgevolg ook een veelheid aan godsdiensten en dito tempels. De Singaporezen zijn een mix van verschillende etnische bevolkingsgroepen, vooral Chinezen, Maleiers en Indiërs. Dit maakt Singapore zo uniek en divers, en heerlijk om te bezoeken.

Lees verder onder de foto

Marina Bay

Singapore is ondertussen helemaal hip en happening. Dankzij een grote economische groei heeft Singapore een schitterende skyline. Marina Bay en het beroemde Marina Bay Sands Hotel zijn dé blikvangers van de Singaporese skyline. Koop een ticket voor het Sands SkyPark Observation Deck op de 57ste verdieping met een spectaculair uitzichtplatform en een infinity zwembad. Merlion - hét beeldkenmerk van Singapore - staat bij het water van Marina Bay. Dit witte waterspuwende beeld, een vis met de kop van een leeuw, is het symbool van Singapore. Op de 70ste verdieping van Swissotel The Stamford is restaurant Equinox, waar je met een fantastisch uitzicht geniet van internationale gastronomie.

Lees verder onder de foto

Buddha Tooth Relic Tempel

Lees verder onder de foto

Verschillende wijken zijn beslist het ontdekken waard: Chinatown, de Arabische wijk Kampong Glam en Little India. Hier vind je winkels met authentieke, lokale producten. Tijdens je bezoek aan Chinatown zie je de vele kraampjes op Trangganu Street en bezoek je de imposante Buddha Tooth Relic Tempel en de uitbundig versierde Sri Mariamman Tempel. Kampong Glam en Arab Street zijn bijzonder sfeervol, neem een kijkje bij de 200 jaar oude Masjid Sultan Moskee. Bezoek het populairste eiland Sentosa met zijn stranden en het themapark Universal Studios. Ook het koloniale centrum van de stad, waar het victoriaanse Raffles hotel is gelegen, mag je niet missen. De Singaporerivier loopt dwars door de stad en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Langs de oevers, Clarke en Boat Quay, vind je veel gezellige restaurants en cafeetjes.

Lees verder onder de foto’s

Masjid Sultan Moskee

Shopaholics komen in Singapore volledig aan hun trekken. Singapore telt een groot aantal overdekte winkelcentra met filialen van bijna alle grote modemerken. Vooral in Orchard Road staan veel shopping malls waar je luxemerken vindt zoals Cartier, Louis Vuitton, Versace, Rolex en Chanel.

Lees verder onder de foto

Orchard Road

Voor foodies is Singapore een waar walhalla! Singapore biedt een combinatie van vrijwel alle Aziatische keukens. Indonesisch, Japans, Maleis, Thais, Chinees, Indiaas, Vietnamees … elke keuken is hier op grote schaal en voor elk budget vertegenwoordigd. De lokale Singaporese keuken is eigenlijk een mengelmoes van gerechten en invloeden uit omringende landen. Leuk is het om je tussen de locals te begeven in een van de talrijke hawker centers, een soort markt met streetfoodstalletjes. Eten in een overdekt hawker center is iets typisch voor Singapore. Er is keuze te over met al die heerlijke gerechten voor een prikje.

Lees verder onder de foto

Singapore wordt terecht ‘the garden city’ genoemd. Er zijn echt overal parken, kleinere parken waar de lokale bevolking graag vertoeft in haar vrije tijd, maar er zijn ook grote parken. Zo kan je aan de kust door het East Coast Park fietsen - fietsen kan je er trouwens makkelijk huren. In het centrum vind je de prachtige Botanic Gardens en de National Orchid Garden. Er blijft weinig tot geen regenwoud over, toch vind je nog enkele mangroves in Kranji in het noorden, of in het Sungei Buloh Wetland Reserve. Uiteraard mag het indrukwekkende Gardens by the Bay niet ontbreken tijdens je bezoek. Je ontdekt er imponerende supertrees, kunstwerken van 25 tot 50 meter hoog!

Gardens by the Bay

#winkelhier #treiskoffertje #ReisGerust

www.treiskoffertje.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding