Afbeelding
Kenia, de ideale safaribestemming

Kenia, de ideale safaribestemming

Reis rond de wereld

Kenia is een van de populairste safaribestemmingen in Oost-Afrika, en terecht. In Amboseli National Park geniet je van het mooiste uitzicht op de met eeuwige sneeuw bedekte Kilimanjaro. In het Masai Mara Game Reserve kan je het hele jaar door uitstekend op safari. Hier speelt het natuurspektakel The Big Migration zich af waarbij jaarlijks grote kuddes gnoes en wildebeesten in één grote stampende, snuivende massa de Mara-rivier oversteken, op zoek naar groenere oorden. Na je safari kan je heerlijk relaxen op de witte zandstranden ten zuiden van Mombasa. Kenia is het hele jaar door dé ideale safaribestemming.

Het Amboseli Nationaal Park, ongeveer 250 km van Nairobi en bij de Tanzaniaanse grens, kent een unieke habitat met een rijke fauna en flora, gevoed door het smeltwater van de Kilimanjaro. Het reservaat maakt deel uit van een ecosysteem van savannes en moerassen, dat een oppervlakte beslaat van zo’n 8000 km² en zich uitspreidt tot over de grens met Tanzania. De Masai leven al duizenden jaren in het gebied van het park dat bekend staat om van zijn schilderachtige schoonheid met ’s werelds hoogste vrijstaande berg als unieke decor: de Kilimanjaro.

Het Masai Mara National Park is een topbestemming in Kenia en beroemd om zijn verbluffend gevarieerde dierenrijk. Met zowel permanente als tijdelijke verblijven van onder meer leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, giraffen, olifanten en meer dan 450 vogelsoorten zijn de uitgestrekte vlaktes van het Masai Mara overladen met wild. De omgeving werd opgenomen in de zeven natuurwonderen van de wereld wegens de jaarlijkse wildebeest- en zebramigratie die hier plaatsvindt. Ongeveer anderhalf miljoen gnoes, zebra’s en gazelles verlaten het park van Serengeti en verzamelen in het Masai Mara National Park, een buitengewone ervaring.

In Tsavo East, het grootste park van Kenia, ga je op safari in een prachtig natuurgebied. Dit park is wellicht het ruigste park van Kenia. De adembenemende landschappen zoals het plateau van Yatta zijn vrij typisch voor het park. Dankzij zijn ligging en bevoorrading door de rivier Tsavo kent het gebied een rijke fauna en flora. Met een beetje geluk spot je hier gazellen, zebra’s, impala’s, giraffen en ook leeuwen. De olifanten en buffels leven er in harmonie en vormen grote troepen waardoor ze makkelijk te observeren zijn. In Tsavo East is de aarde rood als bloed en hier en daar groeien oeroude baobabbomen. Het park is bekend om zijn zogenaamde ‘rode’ olifanten; met hun slurf blazen ze het rode stof over zich heen waardoor ze een mooie rode gloed krijgen.

In het Nakuru National Park leven de met uitsterven bedreigde witte en zwarte neushoorns. Op de oevers van het meer Nakuru zie je vaak roze flamingo’s. Het nabijgelegen zoetwatermeer Naivasha is een van de beste plaatsen in Oost-Afrika om vogels te spotten.

Ook voor kinderen is Kenia een bijzonder leuke bestemming. Een safari op ‘kleine-mensjes-maat’ kan je afsluiten op een van de exotische stranden.

Op het moment van schrijven, volstaan een volledige Covid-19-vaccinatie + een negatieve PCR-test om naar Kenia te reizen. Quarantaine bij terugkomst is niet noodzakelijk als je volledig gevaccineerd bent.

#winkelhier #treiskoffertje #ikgaopreis #ReisGerust

www.treiskoffertje.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding