Afbeelding
Groen en actief Tenerife

Groen en actief Tenerife

Reis rond de wereld

Velen kennen het Canarische eiland Tenerife als een heerlijke ‘zon, zee en strand’-bestemming. Toch is het vulkanische Tenerife zoveel meer dan dat. Uiteraard is het heerlijk toeven in het zonnige zuiden, maar het noorden kent een prachtige natuur en is veel authentieker. Reis je met me mee?

Het noorden van Tenerife is prima te bereiken: ofwel vlieg je naar Tenerife-Noord met Iberia, via Barcelona of Madrid, ofwel vlieg je naar Tenerife-Zuid met één van de vele rechtstreekse vluchten. Vanaf Tenerife-Zuid is het nog een uurtje rijden naar het noorden: de route loopt via de snelweg, en laat je alvast genieten van uitzichten op de azuurblauwe oceaan of het ruige binnenland. Met een 300-tal vulkanen zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om te wandelen, te trekken, te fietsen of te mountainbiken. Het eiland is prima uitgerust voor de actieve vakantieganger: van bevlogen wandelgidsen tot uitstekende en bijzonder kwalitatieve fietsverhuur, voor de funzoekende toerist tot de veeleisendste sportieveling.

Zo is het ‘Parque Rural de Teno’ een absolute aanrader. Deze bergketen, die hoger is dan 1300 meter, bestrijkt de gehele westpunt van het eiland en is bijna helemaal omringd door de oceaan. Er is een enorme biodiversiteit in de nauwe valleien, er zijn indrukwekkende kliffen, vulkanische kraterpijpen en steile ravijnen. Het is erg aan te bevelen om dit park met een ervaren gids te bezoeken, zij kennen het park en zijn fauna en flora het beste, en delen maar al te graag hun kennis met jou.

Tekst gaat verder onder de foto

Gelukkig bestaat het zuiden niet alleen uit hotels en resorts, ook hier vind je prachtige natuur. De tegenstelling met het groene noorden kan niet groter zijn. Ontdek dit in het unieke ‘Reserva Natural Especial Malpaís de la Rasca’: vulkanische lavastromen hebben hier een verrassend landschap gevormd dat wel van een andere planeet lijkt.

Tekst gaat verder onder de foto

Het bekendste zicht is wellicht dat op de iconische vulkaan Teide. Het prachtige nationale park El Teide met zijn unieke vulkaanlandschap nodigt uit tot een hele rits aan activiteiten. Niet alleen de wandelliefhebber, maar ook de fietser kan hier zijn hartje ophalen. Het park is een geologische schat, en staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met wat geluk heeft het tijdens je wintervakantie gesneeuwd op de top van de Teide. De sneeuw en de uitgeharde lavastromen vormen een unieke combinatie. Het is een hele ervaring om de stoeltjeslift te nemen van 2356 m hoogte tot het eindstation op 3555 meter. Bij helder weer geniet je van het zicht op vier eilanden: Gran Canaria, La Palma, El Hierro en La Gomera. Bezoek zeker ook het bezoekerscentrum!

Tekst gaat verder onder de foto

Genoeg benen gestrekt op het droge, en wil je je nu liever in of op het water begeven? Ook dat kan op dit eiland. Er zijn verschillende activiteiten: kajakken, duiken, jetskiën, suppen … eenvoudig te regelen bij een van de vele aanbieders in de toeristische hotspots. Of begeef je naar het haventje van Las Galletas met zijn mix van zeilboten, vissersboten en soms peperdure jachten: hier is het minder druk, de groepen zijn kleiner en de aanpak is persoonlijker.

Heb je nood aan een adrenalineboost? De hotspot om te wind- en kitesurfen is het Playa Sur in El Médano. Hier waait altijd een pittige wind. Bovendien kan je er lessen nemen, dus ook als beginner kan je je helemaal uitleven. Op dit strand worden zelfs wereldkampioenschappen gehouden. Zoek je naar een nog pittigere kick? Paragliding is op Tenerife geweldig: je voelt je bloed door je aders stromen, én je geniet van adembenemende uitzichten die het eiland je te bieden heeft.

#winkelhier #treiskoffertje #ikgaopreis #ReisGerust
www.treiskoffertje.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding