Afbeelding
Romantische steden

Romantische steden

Reis rond de wereld

‘Wist-je-datje’: nu is het eigenlijk hét moment om op stedentrip te gaan. Ten gevolge van de strenge reisbeperkingen voor niet-Europese burgers, is het veel rustiger in de Europese (groot)steden. Van Parijs tot Venetië, maar ook in Brugge is het niet over de (Japanse, Russische of Amerikaanse) koppen lopen. Ik deel graag wat ideetjes om romantische steden met je geliefde of reisgezel te ontdekken.

Dé stad der geliefden is voor velen Venetië, knus en gezellig met zijn autovrije binnenstad. Venetië is een prachtige stad, bestaande uit meer dan 100 kleinere eilandjes. Bovendien is het een enorme, culturele schat. Vanaf het water, met de gondel, kan je de prachtige paleizen gadeslaan, net als de wereldbekende Rialtobrug. Maak het helemaal romantisch door de zonsondergang vanaf de gondel te bekijken. Het is nu opvallend rustig in het anders zo drukke Venetië.

Uiteraard mag Verona, de stad van Romeo en Julia, hier niet ontbreken. Verona vormt het decor voor Shakespeares tragische liefdesverhaal, met het balkon van Julia als bekendste bezienswaardigheid. Opvallend is de muur, bedekt met kauwgum en zijn de kleine liefdesbriefjes, achtergelaten door de bezoekers. Venetië en Verona kan je prima combineren, ze liggen op anderhalf uur rijden van elkaar verwijderd.

Die andere stad van de liefde, Parijs, is ook een bezoek waard met zijn romantische tuinen, verborgen plekjes en idyllische wandelingen. Bewonder de zonsondergang vanaf de trappen van de Basilique du Sacré-Coeur, of kies voor een romantisch diner op de Seine. Of verras je geliefde met een ontbijt of etentje in een van de restaurants van de Eiffeltoren. Prachtig uitzicht gegarandeerd! Je kan net als andere verliefde koppeltjes een love lock of liefdesslot ophangen aan een van de 11 bruggen over de Seine.

Een andere stad die romantiek ademt, is het Oostenrijkse Wenen. Het is een compacte en gezellige stad met veel theaters en koffiehuizen. Smul samen van een overheerlijke Sachertorte. In Schloss Schönbrunn waan je je in de wereld van keizerin Sissi - het toppunt van romantiek. Samen geniet je van een prachtig uitzicht over de stad vanaf het Prater reuzenrad. Wenen staat bekend als muziekstad. Boek zeker een kaartje voor de Wiener Philharmoniker of de Staatsopera.

Minder bekend, maar daarom niet minder een bezoekje waard, is het charmante en kleurrijke Bergen, gelegen tussen de zee en de imposante fjorden. Bergen wordt ook ‘de stad tussen de 7 bergen’ genoemd. Ga met de Fløibanen-kabelbaan naar de top van de Fløyenberg en bekijk er de zonsondergang. Op de top van de Ulrikenberg heb je een magnifiek uitzicht over de zee, de eilanden, de bergen en de fjorden. Deze Hanzestad is rijk aan musea en kunstgalerijen. Liefhebbers van gastronomie en verse zeevruchten zijn hier aan het juiste adres. Bergen is een goede uitvalsbasis om de reusachtige fjorden van Zuid-Noorwegen te bewonderen.

Maar we hoeven het niet noodzakelijk over de grens te zoeken. Ook in Brugge kan je romantisch genieten: wandel door de dromerige kronkelstraatjes en over sfeervolle pleintjes. Brugge wordt niet voor niets het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd door de slingerende waterlopen met de mooiste bruggen. Zoen op de charmante Bonifaciusbrug, in de volksmond de liefdesbrug genoemd. Dankzij de stemmige verlichting heerst er ’s avonds een sprookjesachtige sfeer.

#winkelhier #treiskoffertje #ikgaopreis #ReisGerust

www.treiskoffertje.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding