Afbeelding
Estland

Estland

Reis rond de wereld

Reisbestemming voor 2022: Estland! Winter, lente, zomer, herfst, Estland heeft troeven waarnaar de Belg op zoek gaat. Het Noordoost-Europese land is het noordelijkste en kleinste van de drie Baltische landen, maar nog altijd 50% groter dan België. Toch wonen er maar 1,3 miljoen mensen en is het een van de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bij uitstek om van de prachtige natuur te genieten!

Waarom niet eens een winterse citytrip naar het Estlandse Tallinn? Tallinn is een prachtige, historische stad. De oude binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO en weinig historische steden zijn zo goed bewaard gebleven. Bovendien is het een gezellige en levendige stad. Zang, dans, tradities, ambachten, gezellige hotels, toffe winkeltjes, marktjes, … kortom alles wat een citytrip nodig heeft, vind je in Tallinn. Tallinn is ook trendy. Middeleeuwse architectuur en moderne technologie, het gaat hier echt samen. De gastronomie is fantasierijk en van een hoog niveau. Echt iets voor bourgondische Belgen. En het warme volk heet bezoekers graag welkom.

Extra leuk is de feeërieke kerstmarkt die hier staat vanaf eind november, en bekend staat als een van de gezelligste kerstmarkten van Europa. Geniet met je gezin van de vakantiesfeer, proef van peperkoek of andere specialiteiten, geniet van een ritje op de draaimolen, trek je schaatsen aan voor een rondje op de ijspiste of ontdek lokale ambachten in verschillende kraampjes. Ben je op zoek naar nog meer moois in dit magnifieke winterwonderland? Op zo’n uur rijden van Tallinn kan je schaatsen in het surrealistische decor van bevroren meren en moerassen.

Estland kent een hoge biodiversiteit. De Esten staan nauw in contact met de natuur. Hoewel ze vooral in de steden wonen, hebben ze hun manieren om de natuur te bereiken. Ze bezoeken maar al te graag de familiehuisjes op het platteland, de sauna’s bij de rivier, ze plukken bessen op de eilanden, maken moeraswandelingen in de nationale parken en joggen naar hartenlust door de dennenbossen. Het rustig aan doen en genieten van de zuivere lucht, de stress achter zich laten … heerlijk is dat! Estland heeft ook een prachtige kustlijn met veel wandelroutes en maar liefst 2222 eilanden om te ontdekken. Sommige eilanden zijn zelfs onbewoond. Het trage leven op de eilanden is ideaal om tot rust te komen. Ook de prachtige natuurparken zijn prima beheerd en op begeleide tochten kun je weleens wasberen of ander wild spotten.

Praktisch: Tallinn is makkelijk te bereiken, op slechts 2,5 uur vliegen met een van de 3 wekelijkse vluchten van AirBaltic. Betalen doe je hier gewoon in euro. Geen extra PCR- testen zijn noodzakelijk voor volledig gevaccineerden (op moment van dit schrijven).

#winkelhier #treiskoffertje #ikgaopreis #ReisGerust

www.treiskoffertje.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding