Afbeelding
Iconische treinreizen

Iconische treinreizen

Reis rond de wereld

We kennen allemaal wel de slogan ‘de trein is altijd een beetje reizen’. Wat niet iedereen weet, is dat er ook prachtige treinreizen bestaan! Ik licht hier graag enkele stijlvolle iconische treinreizen toe, bekende en ook minder bekende. Reizen per trein is altijd een geweldige reiservaring over uitgestrekte stukken land. Sluit je ogen, en droom ‘kedang kedang kedang’-gewijs weg op de zachte cadans van de trein.

Aan boord van de legendarische Venice Simplon Orient Express maak je een nostalgische reis. De luxueuze rijtuigen uit de jaren ’20 en ’30 voeren je terug naar de elegante tijden van weleer. De slaapcoupés zijn prachtig ingericht, het sanitair wordt gedeeld per rijtuig. De suites daarentegen zijn ruimer met eigen sanitair. De gastronomie aan boord is verfijnd, steeds met bijpassende klassewijnen. In het barrijtuig kan je genieten van een drankje en livepianomuziek. De Orient Express rijdt o.a. naar Londen, Parijs, Venetië, Wenen, Boedapest, Praag, Istanbul en Berlijn. Uniek en uitzonderlijk komt deze prachttrein in ‘ons’ Brussel in juni 2021 en april 2022.

(lees verder onder de foto’s)

De Venice Simplon Orient Express nabij Roppen (Oostenrijk), © Venice Simplon Orient Express
De Venice Simplon Orient Express, Grand Suite Paris, © Venice Simplon Orient Express

The Royal Scotsman is wellicht de exclusiefste trein ter wereld. Met slechts 16 slaapcoupés geniet je in een select gezelschap van de adembenemende landschappen van de Schotse Hooglanden. De slaapcoupés zijn luxueus ingericht met o.a. kostbare houtsoorten en geslepen glas en beschikken over eigen sanitair. Verfijnde gerechten worden bij kaarslicht geserveerd. Mis niets van de panoramazichten vanaf het oriëntatieplatform, of laat je verwennen in de spa.

(lees verder onder de foto’s)

© Royal Scotsman
© Belmond Royal Scotsman, Observation car lounge

Spanje kent maar liefst 3 luxetreinreizen. Tren Al Andalus, in belle époquestijl, brengt je naar de culturele hoogtepunten en prachtige natuur van zuidelijk Spanje. Aan boord van de Costa Verde Express of de El Transcantabrico Gran Lujo ontdek je de mooiste plaatsen van het groene noorden en doorkruis je de regio’s Galicië, Asturië en Cantabrië. Hoewel deze treinen een aparte stijl hebben, zijn ze prachtig gedecoreerde pareltjes.

(lees verder onder de foto’s)

El Transcantabrico, © Xurde Margaride
El Transcantabrico Gran Lujo bij Playa de San Antolin, © El Transcantabrico Gran Lujo
© Al Andalus
© Costa Verde
© Costa Verde

De legendarische route ‘Peking Express’ beleef je op het traject van de Trans Mongolië Express van Moskou naar Peking, o.a. langs oevers van het Baikalmeer en de Chinese Muur. Een unieke beleving! Slapen kan in een eenvoudige couchette met gedeeld sanitair tot een luxueus ingericht slaapcoupé waarbij je je in de gouden tijd van de tsaren waant. Tijdens de reis worden lezingen gegeven over de regio waardoor je reist: Moskou, Jekaterinenburg, Siberië, Mongolië en de Gobiwoestijn, Peking. Een gelijkaardige route van Moskou naar Vladivostok is mogelijk aan boord van de superluxetrein The Golden Eagle.

India is ongetwijfeld één van bekendste treinlanden ter wereld. Naast de trein als dagelijks vervoermiddel heeft India ook enkele iconische luxetreinen die je kennis laten maken met de mooiste plekjes van India. De Palace On Wheels is een luxetrein die je doorheen Noord-India voert en je laat kennismaken met de pracht en praal van het land van de Maharadja’s. Of laat je verrassen door de Maharadja Express, Deccan Odyssey of Golden Chariot. Ook beroemd is de The Eastern & Oriental treinreis, door het rijke koloniale verleden tussen Bangkok naar Singapore, via River Kwai en Penang.

In het prachtige Zuid-Afrika kan je genieten van The Rovos Rail Experience, van Kaapstad via Pretoria naar de majestueuze Victoria Falls. Aan boord van de Shongololo Express reis je op een avontuurlijke, maar comfortabele manier tussen Johannesburg en Victoria Falls.

(lees verder onder de foto’s)

The Rovos Rail Experience, Deluxe Bathroom, © The Rovos Rail Experience
The Rovos Rail Experience, Grand Cross, © The Rovos Rail Experience
The Rovos Rail Experience, Events Bar, © The Rovos Rail Experience
The Rovos Rail Experience, Observation Balcony, © The Rovos Rail Experience
© The Rovos Rail Experience

De exclusieve Andean Explorer brengt je naar de Peruviaanse hooglanden van Cusco tot in Arequipa, de magische hoofdstad van het Incarijk. Het andere unieke traject in Peru beleef je aan boord van de prestigieuze Hiram Bingham, die je tot de toegangspoorten van de oude Incastad Machu Picchu brengt.

The Ghan ten slotte, brengt je dwars door het midden van Australië, van de zuidelijke stad Adelaide, door de Outback bij Alice Springs tot in het noordelijke Darwin. De trein rijdt door het roodkleurige zand, langs dorpjes, over bruggen, door bossen en langs verschillende natuurgebieden.

#kooplokaal #winkelhier #treiskoffertje

treiskoffertje.be

Coverfoto: © El Transcantabrico Gran Lujo

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding