Afbeelding
Bloemeneiland Madeira

Bloemeneiland Madeira

Reis rond de wereld

Het Portugese eiland Madeira is een wondermooie reisbestemming vol natuurschoon en met een heerlijk klimaat. Het eiland staat bekend om groene valleien, uitgestrekte wijngaarden, tropische bloemen, ruige bergkammen en metershoge kliffen. Het is een tropisch eiland met een weelderige en altijd weer verrassende natuur. Zo verrassend dat de bloemen en de exotische vruchten wel een wedstrijdje lijken te spelen om de mooiste kleuren en de meeste variatie en dan is er nog de zee, immer blauw en vanaf elk plekje op het eiland te zien. Madeira is een waar feest voor je zintuigen!

Dankzij het gunstige klimaat kan je hier het gehele jaar door in de vrije natuur genieten van bloemen als orchideeën, strelitzia’s, anthuriums, magnolia’s, azalea’s, protea’s en vele andere. Dat geldt ook voor de tropische vruchten zoals ananas, papaja, avocado en de minder bekende zoetsappige vrucht anona. Bezoek zeker het bos Laurisilva met zijn laurierbomen in het Natuurpark van Madeira, het grootste groenblijvend woud ter wereld en uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Ervaar hoe het subtropische klimaat ervoor heeft gezorgd dat zich hier een weelderige vegetatie heeft kunnen ontwikkelen, rijk aan aroma’s, kleur en onvoorstelbaar mooie landschappen. Daarom is Madeira ook een romantisch eiland. Exotische planten en bloemen ... overal!

(lees verder onder de foto)

Eva Elijas

Het smaragdgroene Madeira heeft een centrale bergketen die het eiland verdeelt in twee berghellingen: Noord en Zuid. Klim naar de hoogste toppen en leer de indrukwekkende passen kennen, de diepe dalen, de grootse bergen en de imponerende kliffen. Voel je dichter bij de hemel door de hoogste bergtop van Madeira te beklimmen: de Pico Ruivo met een hoogte van 1862 meter. Vanaf hier kan je de krater van een inactieve vulkaan ontdekken, de Curral das Freiras. De top Pico das Torres, de op één na grootste, is 1851 meter hoog en wordt vaak gebruikt voor buitenactiviteiten zoals kletteren en trekking. De Pico do Areiro, met 1818 meter, is dan weer de meest bezochte bergtop, omdat deze toegankelijk is met de auto. Vanaf hier moet je zeker een romantische zonsondergang zien, die is magisch! Ga naar de kaap Cabo Girão met een hoogte van 580 meter. Je zal versteld staan van het fantastische uitzicht op de zee. Hier vind je een glazen skywalk waardoor je ook recht naar beneden kan kijken. Klim dan naar de hoogvlakte Paul da Serra, op 1500 meter hoogte, waar het groen overheerst en doorsneden wordt door prachtige rotsformaties die afsteken tegen de lucht.

Funchal, de hoofdstad van de archipel, ligt aan de zuidkust van Madeira, in een prachtige baai tegenover de Atlantische Oceaan en omringd door groene heuvels en steile bergengten. Bezoek hier de weelderige tuinen en de kerk van Nossa Senhora do Monte, of flaneer over de Lidopromenade. De populaire badplaats Porto Moniz staat bekend om zijn vulkanische zeezwembaden. Huishoge kliffen, gigantische golven en afgelegen valleien kenmerken het wilde en romantische noorden. Santana, een klein dorp aan de noordoostelijke kant van het eiland, staat bekend om de traditionele, driehoekige, witte huisjes ‘Palheiros’ met rieten daken.

(lees verder onder de foto)

Madeira is ideaal voor de actieve vakantieganger. Uiteraard zijn er tal van wandelingen en trektochten mogelijk, al dan niet begeleid. Denk ook aan coasteering, canyoning, mountainbiken, jeeptours, klimmen, kajakken … Walvissen en dolfijnen kunnen het hele jaar door worden gespot in de wateren rond Madeira. Dikwijls zijn ze al te zien op slechts een paar meter van de kust. Beste periode is april-oktober.

Het eiland Porto Santo, gelegen op 40 km van Madeira, is een waar paradijs op aarde! Met een 9 km lang gouden strand dat overspoeld wordt door het heldere water, is dit eiland de ideale plek voor een ontspannen en deugddoende vakantie. De eilanden Desertas en Selvagens zijn een geheel van onbewoonde eilandjes, geklasseerd als natuurlijke reservaten. Ze herbergen enkele zeldzame soorten fauna & flora.

Hoewel het eiland het hele jaar door prima te bezoeken is dankzij het milde klimaat, zijn de maanden april tot en met oktober de beste. Er valt dan minder regen en de temperaturen liggen tussen 21 en 26 graden. Je hebt in het voorjaar wel het voordeel dat de bloemen in bloei staan en het eiland één groot kleurentapijt wordt.

#kooplokaal #winkelhier #treiskoffertje

treiskoffertje.be

Valdemar
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding