Afbeelding

Een primeur voor Hove: Jeanne Bens werd 105!

Nieuws

Groot feest in het Woonzorgcentrum Cantershof in Hove en een primeur voor de gemeente: op zaterdag 27 april 2019 werd ereburger en oudste inwoner van Hove Jeanne Bens 105 jaar. Burgemeester Koen Volckaerts ging met een delegatie van het ‘Lokaal Bestuur’ van Hove op bezoek op vrijdag 26 april om samen met het WZC Cantershof deze uitzonderlijke verjaardag te vieren. Hij mocht de wensen van het koningshuis overbrengen met een mand met streekproducten, aangevuld met de wensen en een mooi bloemetje van het ‘Lokaal Bestuur’.

Jeanne werd geboren op 27 april 1914 in Hove in een café aan de Veldkantvoetweg als dochter van Clementina Goeyvaerts en Jules Bens. Ze stapte op 18 september 1937 in het huwelijksbootje met Louis Vranken. In de oorlogsjaren woonde het echtpaar een tijdlang in Kontich bij Maria, de zuster van Jeanne. In de Nieuwstraat in Hove vond het paar daarna een thuishaven.
In 1945 werd hun enige dochter Anita geboren. Vanaf 1954 woonde Jeanne aan de Veldkantvoetweg 2, nu Emiel Van Hemeldonckstraat in Hove. Na het overlijden van haar echtgenoot in 1984 bleef ze er nog tot 2013 alleen wonen. Daarna trok ze in de Nieuwstraat bij haar dochter in. Waar het normaal moeder is die de dochter verzorgt, waren de rollen nu omgedraaid tot Anita ziek werd. Samen kregen ze veel hulp en vriendschap van de naaste buren.
In 2015 overleed haar enige dochter wat haar uiteraard groot verdriet bezorgde, en dat is nog altijd zo. Ik denk nog alle dagen aan haar, vertelt Jeanne. Na het overlijden van Anita verhuisde Jeanne in 2017 naar Woon- en Zorgcentrum Cantershof. Daar wordt ze met goede zorgen omringd en wanneer de weersomstandigheden het toelaten, wordt er nog een bezoek aan het kerkhof gebracht, moeder gaat dan naar haar Anita.
We mogen terecht héél fier zijn op onze ereburger. Jeanne, nog een heel gelukkige 105de verjaardag, proficiat!
Een fotoverslag van het feest kan je bekijken op onze Facebookpagina.
Foto: Wim Frans