Afbeelding

Gemeente Lint brengt volledig rioleringsnetwerk in beeld

Nieuws
In 2016 startten het gemeentebestuur van Lint en Pidpa met een grondige slibruiming en een camera-inspectie van het volledige Lintse rioleringsnetwerk. Die ruiming en inspectie werden intussen afgerond en de resultaten werden voorgesteld op de gemeenteraad.
Alle schade aan de riolering werd via de inspectie in kaart gebracht en er werd een realistisch investeringsbudget opgemaakt voor de toekomstige renovatie- en vervangingswerken. De meest dringende problemen zijn bij vaststelling overigens meteen hersteld.
Wouter Verbeeck (N-VA), schepen van openbare werken: “Dankzij deze operatie – uniek in Vlaanderen - hebben wij nu een goed beeld op de toestand van ons hele rioleringsstelsel en kunnen we de komende jaren starten met een doorgedreven strategisch onderhoud met het oog op een kwalitatief rioleringsstelsel en een duidelijke kijk op het kostenplaatje in de toekomst.”
Lint is voor 90 % van riolering voorzien. Die werd aangelegd tussen 1960 en 1990 en heeft een totale lengte van 45 kilometer. Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, beheert de rioleringsinfrastructuur van Lint sinds 2007.
Bron: gemeente Lint