Afbeelding

Geef jezelf of een ander een ‘pluim’ bij PLUME in Mortsel

Nieuws

MORTSEL - Er waait momenteel een frisse wind door de Statielei in Mortsel. We kennen allemaal de recente problemen van leegstand in deze mooie winkelstraat, maar stilaan zie je toch meer en meer jonge ondernemers met vernieuwende concepten en een frisse aanpak die, samen met de gevestigde waarden, het centrum van Mortsel weer doen opleven. Een zo’n jonge ondernemer is Michelle Bekx, die met PLUME jou wil helpen om je woning tot een baken van gezelligheid om te toveren. Ik ging even bij haar op de koffie, om het hoe en waarom van deze gezellige, nieuwe zaak te ontdekken.

Wat onmiddellijk opvalt als je bij PLUME binnenwandelt, is het gevoel van ruimte en de handige opdeling van het uitgebreide assortiment. Beneden vind je de winkel zelf en boven (van de straatkant gezien prachtig verlicht met hippe lampen) heeft Michelle ook nog een hele ruimte tot haar beschikking. “Naast de winkel ben ik van plan om op geregelde basis op deze verdieping leuke workshops te organiseren. We hebben er momenteel al een gepland voor werken met allerlei lederen accessoires en op een later moment ook al een over boekbinden”, vertelt Michelle. In de winkel wordt veel aandacht besteed aan de herkomst van de verschillende producten die PLUME aanbiedt. “Ik heb zelf een brede voorgeschiedenis binnen de interieursector. Zo heb ik bijvoorbeeld nog gewerkt voor de bekende decorateur Pieter Porters en als styliste, ontwerper en aankoper bij interieurgroothandels in keramiek en verlichting. Voor mijn eigen zaak kies ik dan ook voornamelijk voor lokale, authentieke producten. De maker en het object zelf staan steeds centraal voor mij. Ik ben steeds op zoek naar creatievelingen van eigen bodem, die mooie dingen maken die het aanbod vervolledigen.”

Bij PLUME kan je terecht voor een assortiment aan interieurartikelen zoals lampen, kussens, tapijtjes, spiegels, allerhande vaasjes, planten en kaarsen. Daarnaast vind je er ook kleine hebbedingetjes zoals leuke wenskaarten en enkele theesoorten, tot zelfs geschenken en speelgoed die bijvoorbeeld leuk zijn om de kinderkamer mee op te fleuren. Jong en oud kunnen hun gading vinden bij Michelle. Je vindt er onder andere producten van Knush, Sofie Vandevoorde, Re Do, Behout en Tiny Magic. Het recente openingsweekend was alvast een succes en bewijst dat er heel wat interesse is voor de nieuwe zaak, maar waar komt de naam PLUME juist vandaan? “Allereerst zocht ik een naam die kort, bondig en fris klinkt. Vooral in het Antwerpse zegt men wel eens: dat heb je goed gedaan, je verdient een pluim! En kijk, bij PLUME mag je jezelf of een ander eens een mooie pluim schenken”, glimlacht een tevreden Michelle.

Breng Michelle en haar mooie zaak zeker eens een bezoekje op de Statielei 87 in Mortsel die behalve zondag en maandag steeds geopend is van 10 tot 18 uur, of contacteer haar even via:

www.byplume.com - info@byplume.com - 03 290 44 43

Je kan PLUME ook volgen via Facebook en Instagram onder #plumemortsel.

Foto’s: © Dililu & Lorem.be

Miel Van Bavel

Afbeelding
Afbeelding