Afbeelding

Vier dagen spektakel tijdens zestiende editie JOT

Nieuws

EDEGEM – Buitenlandse talenten zakken van 30 maart tot en met 2 april af naar Edegem en Kontich om hun kunnen te tonen tijdens het Victor Junior OLVE Tournament, kortweg JOT. Het toernooi maakt net zoals vorig jaar deel uit van het Europees badmintoncircuit voor spelers onder 17 jaar. Er worden ongeveer 400 spelers verwacht uit alle hoeken van de wereld.

Tijdens het paasweekend vormen Edegem en Kontich elk jaar het middelpunt van Europa. Voor OLVE BC is Pasen dan ook het belangrijkste moment van het jaar. Zij organiseren al voor de zestiende keer hun JOT. Tijdens dit toernooi strijden jongeren tussen 9 en 17 jaar oud in vier verschillende leeftijdscategorieën naar een individuele titel. Daarenboven proberen ze ook de eer van hun land hoog te houden. Federaties uit Rusland, Frankrijk, Nederland en Engeland sturen alvast hun sterkste delegatie om elkaar te bekampen in de strijd om de Challenge Cup. Vorig jaar mocht Rusland deze wisselbeker voor de tweede keer in drie jaar mee naar huis nemen, maar met nieuwkomers uit onder andere Peru, China en Egypte zal de concurrentie niet te min zijn. Voor de oudste spelers staat er nog meer op het spel, zij zullen zoveel mogelijk punten trachten te verzamelen in hun strijd naar de titel van het U17 Badminton Europe Circuit.

Van drie naar vier speeldagen

Net als de voorbije jaren, behoort het JOT tot het Europese circuit voor de deelnemers in de categorie jonger dan 17 jaar. Door de bijzondere regels die voor zo’n Europees toernooi gelden, zal het evenement dit jaar al starten op vrijdag 30 maart 2018. De laatste speeldag blijft paasmaandag.

De organisatie voor het JOT draait volledig op vrijwilligers: zo’n 70 leden van OLVE Badminton komen tijdens het paasweekend een handje toesteken. Dankzij deze vrijwilligers slaagt het JOT erin jaar na jaar een succes te zijn.

Bezoekers kunnen het hele paasweekend, van 30 maart t.e.m. 2 april 2018, gratis de sfeer komen opsnuiven en genieten van topbadminton.