Afbeelding

Lancering informatiebrochure PUUR Hove

Nieuws

Na het succes van PUUR Mortsel Zomer en Winter valt tussen 11 en 14 december nu ook bij alle inwoners van Hove een PUUR Hove in de bus. Mensen zijn Media, de uitgeverij die reeds jarenlang ’t Periodiekske en De Passant verdeelt, kreeg hiervoor de enthousiaste medewerking van Gemeente Hove en het Kernteam Middenstand Hove. Toen Jarl van het Kernteam Middenstand een uitgave van PUUR Mortsel toonde aan zijn collega’s, waren heel wat Hovese middenstanders onmiddellijk bereid om hieraan mee te werken. Ook Ann Goyvaerts kreeg van Lokale Economie en Cultuur Hove groen licht en verleende haar volle 100% steun aan PUUR Hove.


 HOVE – Op donderdag 7 december ontvingen schepen van Lokale Economie en Cultuur, Bart Van Couwenberghe en voorzitter van het Kernteam Middenstand, Jarl Vanden Broeck uit handen van de uitgever van ’t Periodiekske, Fik Verbiest, het eerste exemplaar van PUUR Hove in Zaal Da Capo. De officiële lancering vond plaats in Zaal Da Capo in Hove. De gemeente zorgde voor een gratis welkomstdrankje en nadien genoot men van een onvergetelijk optreden van Rawhide, een band die met verve bewees een van de beste bluegrass-bands van Europa te zijn!

“Aanvankelijk was het onze bedoeling om slechts eenmaal per jaar een PUUR Mortsel te realiseren. De zomeruitgave viel echter zo in de smaak dat er steeds meer vraag was om ook een winteruitgave te maken. Zowel middenstanders, particulieren als de afdeling Lokale Economie van de stad waren vragende partij. Altijd leuk om te merken dat de uitgaven die je realiseert iets betekenen voor mensen en dus een draagvlak hebben”, zegt een tevreden Fik Verbiest. Omdat Hove een relatief kleine gemeente is, twijfelde men of er wel genoeg te beleven viel tijdens de wintermaanden. “De grote respons op de oproep aan zoveel mogelijk verenigingen van Hove om hun activiteiten door te geven, stelde ons definitief gerust. Met de samengestelde activiteitenkalender van 15 december 2017 tot en met 15 april 2018 zal de Hovenaar zich geenszins hoeven te vervelen deze winter …”, aldus de uitgever.

Naast de uitgebreide activiteitenkalender biedt PUUR Hove tal van tips om het gezellig te maken tijdens lange winteravonden, alsook praktische informatie i.v.m. kinderopvang, noodnummers, tips om jezelf en je huisdier tegen de koude te beschermen, … Enkele portretten van nieuwe starters en een reportage over de inspanningen die Hove doet om zich digitaal en ook op het vlak van natuurbehoud op de kaart te zetten, zijn interessant leesvoer voor lange winteravonden.

“Dankzij de medewerking van de Gemeente Hove, het enthousiasme van heel wat Hovese middenstanders en enkele zware weken voor onze grafisch ontwerpster Kim Jönsson, werd de eerste uitgave van PUUR Hove een schot in de roos. We hebben de afgelopen weken keihard gewerkt en ik leerde Hove kennen als een dynamische gemeenschap met heel wat troeven. Hove is een mooi dorp waar iedereen eigenlijk om de hoek kan vinden wat hij of zij nodig heeft. Mensen zijn Media wil graag dat de Hovenaars dat beseffen en dat ze via PUUR Hove ook tijdens de wintermaanden vlotjes de weg vinden naar elkaar. Alles wat je nodig hebt, is vlak in de buurt!”

PUUR Hove is uitgegeven door “Mensen zijn Media” op A5 formaat, met een degelijke kaft van 250 gram en op binnenwerk van 125 grams papier. De verdeling start vanaf 11 december 2017 bij alle Hovenaars en de handige brochure ligt reeds vanaf 8 december in de winkels van de deelnemende partners.

Tekst: A. Charrin - foto: © Wim Frans