Afbeelding

SKIP UP BELOFTEN VICE EUROPEES KAMPIOEN

Nieuws

Op woensdag 26 juli was het een hoogdag voor sportclub Skip Up uit Edegem en Mortsel. Na zich het afgelopen seizoen met twee teams te selecteren voor het Europees kampioenschap te Portugal (BRAGA), konden beide teams na een sterke voorbereiding in actie komen.

Het 15+ team met Justine Van den Broeck, Fien Verwimp, Sophie Haes en Annelies van Noten selecteerde zich op het BK voor het European Youth Tournament maar kon door een blessure slechts twee proeven van de zes afwerken. Ze lieten echter hun schouders niet hangen en sprongen zich tweemaal naar een vierde plaats op de deelproeven.
Het beloften mixed team van skip up met Janne Van Lommel, Dries Coelmont, Elise Vervloet en Laurine Haes haalde zilver op het BK en selecteerde zich voor het Europees Kampioenschap voor beloftenteams. ’s Middags mochten zij het veld betreden en de spanning was te snijden. Ze sprongen een bijzonder stressbestendige wedstrijd en werkten vier van de zes oefeningen zo goed als foutloos af. De twee andere proeven mochten er ook zijn en zo werd het uitkijken naar de prijsuitreiking. Het beloftenteam werd all round Vice Europees kampioen en behaalde nog twee gouden en één bronzen medaille op de deelproeven.
Gewapend met een iets zwaardere bagage landden zij terug op Zaventem, helemaal klaar om in september aan het nieuwe seizoen te beginnen.
Groetjes!