Afbeelding

Yevgueni kleurt affiche van Rock@Edegem

Nieuws

EDEGEM - Het Edegemse festival Rock@Edegem is in 2016 toe aan haar 17de editie. Ook dit jaar is het festival gepland tijdens het laatste weekend van juni op het Gemeenteplein én het is nog steeds gratis.

In samenwerking met de evenementencel van de gemeente Edegem, nodigt de organisatie Studio Brussel uit met het succesconcept ‘Was het nu ‘80, ‘90 of 2000?!’ Het feest zal duren tot 1.30 uur en garandeert de hele avond meezingen en meedansen.

Op zondag opent het festival, net als op zaterdag, om 13.30 uur. Men verwelkomt achtereenvolgens de jonge rockwolven uit Morstel Oriens, daarna volgen de The Great Pretenders. Deze band brengt rock-’n-rollmeezingers uit de Kontichse buurgemeente. NoMobs is dit jaar dé Antwerpse hiphoprevelatie, waarop Johnny Den Artiest & Asham Band de reggaevibes brengen uit ’t Stad. ‘Als topper dit jaar zijn we blij om eindelijk Yevgueni te programmeren. De Leuvense band met Klaas Delrue brengt Nederlandstalige pop en stond al meermaals op Nekka Nacht. Feesten en afsluiten op zondagavond doen we met de plaatselijke Stubru-coryfeeën Linde Merckpoel en Christophe Lambrecht.’, zegt Tom De Noël, persverantwoordelijke.

Zoals de voorgaande jaren wordt er ook aan de kleinsten gedacht. Er wordt weer een heuse kinderdisco in elkaar gestoken. Dit jaar komt De Kids Disco Show, niet zomaar een kinderdisco, met een wervelende show met talloze kidshits, top 50 hits, spelletjes, Limbodansen, contest meisjes tegen de jongens, leuke cadeautjes, dans en spektakel. Ook de ouders genieten wellicht uitbundig mee. Verder zullen de kindergrime en het springkasteel ook weer van de partij zijn.

Nieuw dit jaar is dit samenwerking met Kaffée Allée, de Edegemse zomerbar. Zij zullen een bierterras plaatsen waar je het sterkere bier in een ideale omgeving kan degusteren. Samen met Brasseria di Mauro kan je op het zonneterras in perfecte omstandigheden genieten van de optredens en de zon met een exclusieve vipformule op het dakterras van het restaurant. ‘Voor amper 35 euro geniet je van de hapjes en drankjes met het beste zicht op het podium. Reserveren hiervoor is wel verplicht via de website.’

Meer info: www.rockedegem.be en www.facebook.com/rockedegem

Foto: Wikipedia

EM