Afbeelding

Stratenloop van Mortsel-dorp: succes vraagt om een vervolg!

Nieuws

 Na het succes van vorig jaar zijn alle vrijwillige medewerkers, deelnemers en sympathisanten het eens dat er een tweede editie van ‘De Ronde van Mortsel-dorp’ moet komen. Op vrijdag 16 september 2016 is het zover en zullen weer 3 startschoten weerklinken in Mortsel-dorp voor de mini ronde, de speelse ronde en de sportieve ronde. Het parcours is hetzelfde als dat van vorig jaar. Van 17 tot 20 uur is Mortsel-dorp autovrij! Dankzij de medewerking van vele vrijwilligers en het stadsbestuur liep vorig jaar alles vlot. Niettegenstaande de meesten van hen zich graag opnieuw engageren, zijn nieuwe helpende handen meer dan welkom. Mee voorbereiden en organiseren, hindernissen opzetten, parcours mee klaarzetten, randanimatie verzorgen, toezicht houden tijdens de Ronde, muziek spelen langs het parcours, … maken deel uit van de variatie aan taken die je kan opnemen.

Net zoals vorig jaar krijgen de organisatoren opnieuw de toelating van de pastoor, de schooldirectie, de directeurs van de woonzorgcentra en de leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op het parcours wordt voor de lopers en de supporters bovendien muzikale randanimatie voorzien. De Ronde van Mortsel-dorp wordt georganiseerd voor iedereen en de succesformule van vorig jaar blijft behouden. Het gezellige, ludieke en sportieve event bestaat dus uit drie rondes.

De minironde start om 17.30 uur bij het voormalige Lepelhof in de Lepelstraat en is voornamelijk bedoeld voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Deze kindjes lopen alleen, begeleid door ouders of grootouders of door een zesdeklasser van de lagere school. Zij lopen rond en door de Sint-Benedictuskerk en vinden enkele leuke opdrachten en hindernisjes op hun parcours. De start is in de Lepelstraat en de kindjes lopen via de Dorpsstraat, de Sint-Benedictusstraat, via de grote poort door de Sint-Benedictuskerk, door de kleine deur naar de Kerkstraat en zo terug naar de Lepelstraat. Het einde is voorzien om 17.55 uur.

De speelse ronde met start om 18 uur is er voor recreatieve sportievelingen van alle leeftijden. Zij lopen of wandelen een parcours van maximum 3 km alleen, met familie, in groep, verkleed, … Je kan deze ronde zelfs inkorten tot 1 of 2 km. Ook deze deelnemers gaan door de kerk en andere gebouwen en komen onderweg enkele hindernissen en opdrachten tegen. Bij deze ronde krijgt men 50 minuten de tijd om het parcours geheel of gedeeltelijk af te leggen. Ook deze ronde start in de Lepelstraat, via de Dorpsstraat, Sint-Benedictusstraat, Kerkstraat, Pastoor Michielsensstraat, het pad achter het kerkhof, door de KSA- en Kreamolokalen; dan links de Van Dijckstraat in, Bremveldlaan, via parking door de tuin van het woonzorgcentrum Mayerhof en weer rechts de Van Dijckstraat in, zo naar de Rubensstraat, Dorpsstraat, Sint-Benedictusstraat en door de Sint-Benedictuskerk, binnen via grote deur, buiten via deurtje Kerkstraat en weer links naar de Sint-Benedictusstraat, door de school Tandem 1 naar de Jacob Van Arteveldestraat en door de lokalen van de Scouts 43, langs pleintje rond het Meerminnehof, Elf-julistraat, rechts Kerkstraat om ten slotte uit te lopen in de Lepelstraat. Het einde van deze ronde is voorzien om 18.50 uur.

De derde en sportieve ronde start om 19 uur. Wie hieraan deelneemt, kan kiezen om de ronde van 3 km een-, twee- of driemaal af te leggen. De hindernissen zijn ondertussen weggenomen, maar er wordt wel nog steeds door de verschillende gebouwen gelopen, wat deze manifestatie toch wel uniek maakt. Het parcours is exact hetzelfde als dat van de speelse ronde. Lopers die een volgende ronde lopen, nemen de Pastoor Michielsensstraat. De deelnemers lopen uit in de Lepelstraat.

Aan het einde van elke ronde krijgt iedere deelnemer een mooi aandenken. Deelnemen is gratis en inschrijven is alleen voor de sportieve ronde verplicht. Inschrijven doe je bij voorkeur vooraf via de website, maar het kan ook nog ter plaatse.

Steun De Ronde van Mortsel-dorp!

Wie dit initiatief een warm hart toedraagt, kan dat laten blijken door een al dan niet versierde (sport)schoen voor zijn of haar deur of op de vensterbank te plaatsen. Of hang de affiche aan je venster. Je vindt ze op de website. Men zegge het voort …

Dit bericht wil vooral een warme oproep zijn voor medewerkers, muzikanten, artiesten, supporters, lopers … Mis deze unieke zomeravond niet! Wie graag een handje toesteekt, is welkom op de medewerkersvergadering van woensdag 8 juni 2016 om 20 uur in Kunstencentrum Kaleidoscoop, Molenstraat 50 in Mortsel. Kan je niet aanwezig zijn en wil je toch graag meewerken, neem dan contact met de werkgroep van De Ronde van Mortsel-dorp via info@derondevanmortseldorp.be of op 0495 53 06 90.

De groep van “De Ronde van Mortsel-dorp” wenst lopers, medewerkers en supporters een heel fijne, sportieve en vooral gezellige avond! Kruis vrijdag 16 september alvast aan op je kalender.

Tot dan!

Meer info:www.derondevanmortseldorp.be of Facebook/De Ronde van Mortsel-dorp

Contact: info@derondevanmortseldorp.be of 0495 53 06 90

Tekst: Fik Verbiest - Foto’s: © www.egenolf.at

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding