Afbeelding

Voorjaar is bruisend begonnen in De Schorre

Nieuws

BOOM - 2016 wordt in De Schorre een jaar vol gezelligheid, bloemen, kunst, adrenaline, muziek en plezier. Je kunt er het hele jaar door wandelen en fietsen, maar ook de vele evenementen bezoeken. Eind april kun je de Spartacussers aanmoedigen of zelf je sportieve schoenen bovenhalen voor de Kleiputtentocht. Toerisme Rupelstreek opent bovendien het toeristische seizoen met een gezellig event. In mei organiseert De Schorre de derde editie van de gezellige Kunstenaarsmarkt aan de Rupel en de Planten- & Ambachtendag met meer dan 100 standhouders. Je vindt de volledige kalender en alle info op www.deschorre.be.


 

*Spartacus Run is een spectaculaire obstakelrun (30 april en 1 mei) over een loodzwaar parcours van ongeveer tien km. De inschrijvingen zijn ondertussen volzet, maar je kunt de Spartacussers aanmoedigen. Door de Spartacus Run is er op vrijdag 29 april, zaterdag 30 april en zondag 1 mei geen recreatieverhuur in De Schorre. Op 30 april en 1 mei is de onthaalbalie gesloten.

*Op zondag 8 mei organiseert De Schorre de derde editie van de Kunstenaarsmarkt aan de Rupeldijk. Op het pleintje bij de oude ringoven en in de naburige tuin stellen meer dan 90 kunstenaars hun schilderijen, foto’s en tekeningen tentoon. De markt vindt plaats van 12 uur tot 17 uur op het fietsinrijpunt van De Schorre bij de Rupeldijk. De toegang is gratis.

*Geniet op 15 mei op het Vlinderplein van 12 tot 16 uur tijdens de Pinkster Picknick van verrassende cocktails, frisse limonades, verse broodjes en lekkere salades in een ongedwongen sfeer. Je kan ook naar de Braai van 17 tot 22 uur. Een braai is een barbecue op Zuid-Afrikaanse wijze: de focus ligt op vlees- en visgerechten. Voor de Pinkster Picknick en Braai dien je je vooraf in te schrijven via info@bokaal.be.

*Op de Planten- & Ambachtendag (16 mei) in De Schorre vind je meer dan 100 standhouders die hun bloemen, planten, kruiden, biologische producten, ambachtelijk lekkers aanbieden en handgemaakte juwelen of decoratie verkopen. Dit jaar kun je voor het eerst terecht op de Craft Bazaar op het Vlinderplein. Je kunt er aan de slag in workshops. Je kunt de Planten- & Ambachtendag bezoeken van 10 tot 17 uur. De toegang bedraagt 2 euro per persoon. Verkoop je zelf planten of producten die te maken hebben met het verwerken van tuinoogst of tuinieren? Dan kun je je inschrijven als standhouder op de bloemen- en plantenmarkt. Ben je een creatieve geest die zelf ontwerpt en graag op de Craft Bazaar wil staan? Dan kun je je inschrijven via craftbazaar@bokaal.be.

*Pro Wrestling Allstars brengt het Amerikaanse show-worstelen, in de volksmond ook bekend als ‘catch’, naar Boom. Op 21 mei zorgen internationale worstelaars voor een spektakel van hoog niveau in de binnenspeeltuin van brasserie De Schorre.

Meer info: www.prowrestling.be, www.deschorre.be > kalender

*Een origineel bedrijfsfeest in elkaar boksen voor je personeel is niet eenvoudig. Gelukkig kun je als bedrijf deelnemen aan de nationale familiedag ‘THX day’ (28 mei) in De Schorre. De dag wordt afgesloten met liveoptredens. Wil je als bedrijf inschrijven voor deze familiedag? Dan vind je alle info op www.thxday.be.

*Garage De Linde laat je proeven van de Italiaanse cultuur tijdens haar Driving Experience (12 juni) in De Schorre. Van 10 uur tot 17 uur kun je leuke Italiaanse wagens testen en kuieren over een gezellig Italiaans marktje met heerlijke delicatessen, wijndegustaties en Italiaanse hapjes, sfeermuziek en kinderanimatie.

EM