Afbeelding

Mensen zijn Media lanceert PUUR Hove met internationale ster in Da Capo!

cultuur
HOVE – Op woensdag 14 november maakt Da Capo Hove zich op voor de ontvangst van niemand minder dan Tony O’ Malley. De Londenaar dompelde zich reeds vanaf zijn 12de onder in de muziek en kan een resem adelbrieven voorleggen die tot iedere muziekliefhebbers verbeelding spreken. Zo begeleidde Tony o.a. Eric Clapton, is hij te horen op het legendarische ‘Desire’ van grootmeester Bob Dylan en tourde hij 2 jaar met 10 cc. Zijn onstilbare drang om muziek te maken leidde Tony O’Malley langs diverse bands en soloprojecten over de hele wereld. Zo bouwde hij naast een netwerk van topmuzikanten en fans een stevig eigen repertoire uit van maar liefst 11 soloalbums.
Kenmerkend voor Tony O’Malley is zijn ruwe, doorleefde stem en zijn virtuoos, groovy en funky keyboardspel. Hij koppelt passie en ervaring aan een enorm talent en ik heb zelden iemand zo gelukkig en begeesterd achter zijn keyboard zien zitten. De rasperformer slaagt er perfect in om zijn enthousiasme over te dragen op het publiek en grijpt iedereen die werkelijk van muziek houdt onmiddellijk bij het nekvel voor een fantastische en unieke muzikale beleving.
Een exacte stijl plakken op zijn oeuvre is onbegonnen werk. Hiervoor is de artiest te veelzijdig. Wie de ogen sluit tijdens Tony’s optreden merkt duidelijk de invloed van grootheden als Stevie Wonder, Ray Charles, Aretha Franklin en Steely Dan. Ik raad je echter aan om Tony O’Malley zelf aan het werk te zien met zijn eigen stijl en persoonlijkheid. Vooral de energie en het talent waarmee Tony en zijn Belgische gelegenheidsband je ziel binnen rijden, zullen nog lang blijven nazinderen. De topmuzikanten waarmee hij zich tijdens zijn tournee door België laat omringen zijn hier natuurlijk ook niet vreemd aan. Met Eric Melaerts en Carlo Van Belleghem op gitaar en Eric Bosteels op drums mag Da Capo uitkijken naar een muzikale topavond.
Hou of maak je agenda vrij op woensdagavond 14 november om 20.00u en laat je meevoeren naar een unieke muzikale beleving van wereldklasse in het kleine maar fijne Hove. Zaal Da Capo zal nadien nooit meer hetzelfde zijn …
Da Capo – Lintsesteenweg 21A – 2540 Hove * Deuren 19.30u – Aanvang 20.00u Toegang: 15 euro – Plaatsen reserveren kan via ann.goyvaerts@hove.be
Tekst: Fik Verbiest – Mensen zijn Media