Headliners van het komende Lintse cultuurseizoen op nieuwe graffitiwall

0

 

Op 6 oktober start het nieuwe cultuurseizoen in Lint met met ‘Slachtinge’ van Theatermakery Het Eenzame Westen (Maaike Cafmeyer e.a.) en ‘Wat (niet) weg is’ van Fien Leysen. Graffitikunstenaar Eli Frenken maakte vorige week de bijbehorende en ondertussen traditionele graffitiwall aan de ingang van het OC De Witte Merel.

De gemeente Lint werkt al vijf jaar samen met Eli Frenken. “Eli startte hier met het spuiten van graffiti in OC De Witte Merel voor de promo van cultuurseizoen 2014-2015. In dat jaar zou normaal gezien Gorki spelen in onze grote zaal. Spijtig genoeg overleed dat jaar Luc De Vos. De plek voor de graffitimuur was toen de hal in de foyer van OC De Witte Merel. Die graffitimuur hebben we, als eerbetoon aan Luc De Vos, gehouden (het misschien wel het laatste portret dat is gemaakt voor zijn spijtige overlijden). Daarna is Eli, bij de start van elk cultuurseizoen, beginnen met werken te maken op de witte muur aan de inkom van OC De Witte Merel,” vertelt programmator Tom Schiepers. U kent het werk van Eli misschien ook van de afbeeldingen die hij maakt voor winkeliers in de Antwerpse Kammenstraat.

Dit jaar prijken de hoofden van headliners Isolde Lasoen, Maaike Cafmeyer, Wim Opbrouck en Tom Van Dyck op de graffitimuur. Andere bekende artiesten die de revue zullen passeren zijn Marcel Vanthilt en Bram Weijters’ Crazy Men. Maar Lint heeft dit jaar ook gekozen voor minder bekende namen. Zo stellen ze op de startdag van het seizoen Fien Leysen voor, met haar multimediale voorstelling ‘Wat (niet) weg is’, een “hartverwarmend meesterwerkje”, aldus Tom Schiepers. Veelbelovend klinkt ook het concert op 11 mei volgend jaar, Eerie Square Dances of the Future van Eriksson Delcroix, die de soundtrack van de beklijvende film ‘The Broken Circle Breakdown’ componeerde. Traditiegetrouw brengt Lint op de laatste zondag van de maand telkens een familievoorstelling, inclusief gratis poffertjes voor de hele familie na de voorstelling.

De ticketverkoop in Lint stijgt elk jaar opnieuw, en het aantal bezoekers aan het cultuurprogramma is ondertussen verdubbeld tegenover zes jaar geleden. De Lintenaars zijn blijkbaar enthousiast over het vernieuwde cultuurprogramma. De gemeente heeft sterk ingezet op modernisering en digitalisering, en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Er wordt gecommuniceerd via de website, sociale media en via een e-nieuwsbrief, en bezoekers kunnen hun tickets snel en efficiënt aankopen via de webshop van de gemeente.

Het cultuurprogramma van Lint gaat van start op 6 oktober. Enkele voorstellingen zijn al uitverkocht. U vindt hier meer info over het programma en tickets.

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here