Afbeelding

Is infrarood de onzichtbare weldoener die hij laat uitschijnen?

Gezondheid

Reclameboodschappen wijzen ons vaak de weg naar de hemel en zijn er uiteraard op gericht om ons aan te sporen tot het kopen van producten of diensten. Een mens heeft nu eenmaal goederen en diensten nodig om op een comfortabele manier te kunnen leven. Wie zich professioneel organiseert en gelooft in zijn product, doet er alles aan om zich zo goed mogelijk te profileren. Dikwijls gaat het hierbij over luxegoederen, want de consumptiemaatschappij is niet meer weg te denken uit onze westerse cultuur.

Bij een infraroodcabine kan men zich afvragen in hoeverre het gaat om een luxeproduct. Toen mijn vrouw en ik een infraroodcabine kochten bij Health Mate, gingen wij niet over een nacht ijs. Health Mate contacteerde mij een paar jaar geleden voor het bespreken van een publiciteitscampagne in onze magazines en zo leerde ik de zaak kennen. Gepassioneerd door hun product hadden de collega’s daar het natuurlijk al vlug over de specifieke kenmerken en voordelen van een infraroodcabine. Door het aangename contact en de vrijblijvende manier waarop men mij informeerde, besloot ik om mezelf te verdiepen in de informatie omtrent zijn product.

Op onderzoek

Ik kreeg wat verzorgde folders die ik aandachtig heb doorgenomen. Wie is er niet geïnteresseerd in een product dat de bloeddoorstroming verbetert en de stofwisseling stimuleert, de spieren ontspant en de stress vermindert? Bovendien verbrandt iedere saunasessie een hoop calorieën, waardoor je niet alleen vocht, maar ook vet verliest. De heilzame werking tegen cellulitis is voor heel wat dames een groot pluspunt. Niettegenstaande de folders zeer informatief en verhelderend zijn, heb ik ze onderworpen aan een kritisch onderzoek. Ik had al voordelen genoeg gehoord en besloot om op internet te zoeken naar nadelen. Dit bleek echter een moeilijke klus.
Al wat ik kon vinden, waren vergelijkende studies van diverse sauna’s. Steeds weer wordt aangetoond dat sauna een heilzame werking heeft op het lichaam en nergens vond ik tegenargumenten voor de infraroodsauna. Integendeel, snel werd duidelijk dat de infraroodcabine haar nut reeds vele jaren heeft bewezen. Dr. Christian Kobau, arts en psycholoog, zegt op een website van Test-Aankoop: “Ik beveel de dieptewarmte aan voor stressafbouw, alsmede spierontspanning, griepinfecties, longzwakte, cellulitis, burn-out, overspannenheid en overbelasting. Dieptewarmte ondersteunt het ontslakken van het lichaam, en versterkt het bindweefsel. Een wondermiddel tegen afvallen is het niet; indien men gewicht wil verliezen dan is een combinatie van juiste voeding en beweging zeer belangrijk. Bijwerkingen op welke wijze dan ook zijn mij tot op heden onbekend.”

Health Mate

Uit de informatieronde blijkt dat er heel wat verschillen zijn in kwaliteit van infraroodcabines. Het is een zeer technisch gegeven en daarom besloten mijn vrouw en ik onze cabine aan te schaffen bij Health Mate. Dit bedrijf is de pionier die 34 jaar geleden de eerste infraroodcabine op de markt bracht en nog steeds ontegensprekelijk marktleider is in de sector. Het spreekt voor zich dat klanten vandaag mee genieten van de verbeteringen die de jarenlange ervaring en onderzoek van Health Mate hebben mogelijk gemaakt op het vlak van infraroodtechnologie. Dit mochten we ondertussen aan den lijve ondervinden. Twee vriendelijke jongens leverden de mooie cabine af en zetten ze in een oogwenk in elkaar. Hoewel we niet kozen voor het kleinste model, viel onmiddellijk op dat de sauna erg weinig plaats inneemt. Ondertussen hebben we eveneens gemerkt dat het elektriciteitsverbruik werkelijk lager ligt dan 1 euro per uur! Naast deze praktische voordelen, zet ik graag nog enkele redenen op een rijtje waarom we onze aankoop nog geen minuut betreurden. Een saunasessie is uiterst rustgevend en is een ideaal moment om je even te bezinnen. Waar ik vroeger vaak in mijn luie stoel neerplofte voor de tv, lees ik nu opnieuw, want dat vormt in een infraroodsauna geen probleem. Alleen je lichaam wordt opgewarmd en niet de lucht. Een saunabeurt is, na enkele uren werken in de tuin of na een sportinspanning, een ware weldaad voor je lichaam! Toen ik me wat grieperig voelde, belde ik Health Mate met de vraag of ik nu wel in de sauna mocht gaan. De koorts was nog niet echt doorgebroken en één saunabeurt bleek voldoende om het tij te keren. Deze ervaring heeft zich nog enkele keren herhaald, met telkens opnieuw hetzelfde uitstekende resultaat.
Ik wil in het midden laten of alle voordelen die worden opgesomd effectief gerealiseerd worden, maar op mijn zoektocht naar nadelen, kwam ik uiteindelijk telkens weer terecht bij getuigenissen van mensen die de heilzame werking van de infraroodstralen bevestigden. Voor mijzelf, mijn partner en onze twee zonen is de saunacabine ondertussen niet meer weg te denken. Door het te verwaarlozen energieverbruik en de bijdrage die de infraroodcabine van Health Mate heeft geleverd aan ons lichamelijke en mentale welbevinden, kan ik moeilijk beweren dat het een luxeproduct is. Alles hangt er uiteindelijk van af hoeveel belang men hecht aan zijn gezondheid! Ziezo, mijn tekst is klaar. Wat dacht je? Ik ga nog even genieten en herbronnen … in mijn infraroodsauna!
Geniet nog tot 21 december van de herfst- en stockcondities! Health Mate Ekeren – Kapelsesteenweg 459 – 2180 Ekeren - 03 327 94 38 – www.healthmateshopekeren.be