Afbeelding

‘Helpper’ nu ook actief in Kontich

Gezondheid

Hulpbehoevenden die op zoek zijn naar ondersteuning bij dagelijkse taken en buren die tegen een kleine vergoeding (9.80 euro per uur) graag willen helpen, kunnen zich eenvoudig registreren op www.Helpper.be. De éénmalige inschrijvingskost bedraagt 10 euro. Helpper werd opgericht door François Gerard, nadat zijn vader getroffen werd door de spierziekte ALS.

‘Helpper’ werkt structureel samen met de ziekenfondsen OZ en Partena Ziekenfonds. De personen die hulp willen bieden aan hulpbehoevenden worden ‘helppers’ genoemd. ‘helppies’ is de naam voor mensen die nood hebben aan hulp. Het gaat bijvoorbeeld om ouderen, gehandicapten, chronische zieken of drukbezette ouders.

 “Helppers worden door het ‘Helpper–team’ grondig gescreend op hun identiteit, kwaliteiten, motivatie,  achtergrond en ervaring.  De helppie registreert zich eveneens online en omschrijft voor welke taken en op welke tijdstippen hij of zij ondersteuning wenst. Uiteraard kunnen ook familieleden of vertrouwenspersonen de aanvraag invullen”, legt François Gerard, oprichter van Helpper, uit.

De hulpbehoevende helppie krijgt een overzicht van de helppers in de buurt. Op basis van de profielen kiest de helppie zelf welke helpper(s) het best in aanmerking komen voor de  aanvraag.

Helpper richt zich op de dagelijkse taken die door de helppie niet meer zelfstandig kunnen uitgevoerd worden. Koken, boodschappen doen en het begeleiden bij verplaatsingen, zijn enkele voorbeelden.

 “Maar het gaat niet alleen om occasionele klusjes. Helpper wil duurzame banden smeden tussen buren. Helpper besteedt veel aandacht aan het vinden van de juiste match tussen helppie en helpper. Zodat de helpper kan uitgroeien tot een echte vertrouwenspersoon van de helppie”, beklemtoont François Gerard.

Ward Coene