Afbeelding

Nirwana: slaap-, zit- en wooncomfort op maat

Gezondheid

Nirwana is al dertig jaar een speciaalzaak in ergonomische producten voor slapen, zitten en relaxen. Onze producten zijn milieubewust gekozen. Ons aanbod van duurzaam, ecologisch meubilair werd sterk uitgebreid.

Zitten: de beste zithouding is de volgende

We zitten steeds meer terwijl ons lichaam daarvoor niet gemaakt is. Rug-, nek-, pols- en schouderklachten zijn meestal een gevolg van onvoldoende doorbloeding als gevolg van weinig beweging en steeds herhaalde, eenzijdige bewegingen. Met stijgende rug- en nekklachten groeit de belangstelling voor “dynamisch” zitten: steeds van houding veranderen, afwisselen tussen zitten, half zitten en staan is belangrijk. Het daarbij horende zitmeubilair vindt men bij Nirwana.

Ergonomische zitoplossingen worden ook bepaald door de werkomstandigheden (een studente neemt bijvoorbeeld geheel andere houdingen aan achter een bureautafel dan een boekhoudster), maar er zijn voldoende producten voorhanden om iedereen te helpen en om klachten te voorkomen. Nirwana geeft u onafhankelijk advies bij keuze van een stoel, bureaustoel, eetkamer- of keukenstoel, zit/stahulp, zitbal, bureautafel en dergelijke, zodat u bewegend en met open hoek zit (hoek tussen rug en dijbeen groter dan 90° laat uw bekken kantelen en voorkomt doorzakken).

Dit concept van bewegend, dynamisch zitten wordt eveneens toegepast voor onze relaxzetels. De eerste verdieping toont zetels en salons die al of niet uitgerust kunnen worden met één of meerdere motoren, lumbale steun, massage, opstalift, en die, om te beantwoorden aan uw lichaamsbouw, maten, gewicht en uw gevoel voor comfort, gepersonaliseerd worden geleverd.

Liggen/slapen: steun waar nodig, ruimte waar nodig

De enorme diversiteit aan slaapsystemen en matrassen maakt het voor de verbruiker moeilijk om een keuze te maken. Een bezoek aan Nirwana voor neutraal advies kan dan zeer nuttig zijn. Nirwana heeft een uitgesproken voorkeur voor natuurlatexmatrassen (gehalte natuurrubber van 97 à 98 %, in tegenstelling tot 50 à 60% meestal aangeboden op de Belgische markt). Dit product is niet alleen zeer duurzaam, maar is zodanig elastisch (puntelasticiteit) dat het onmiddellijk en perfect uw lichaamscontouren volgt. Mits de juiste denisiteit van de matras en instelling van de bodem krijgt u ruimte waar nodig en steun waar nodig, bij elke lighouding.

Bedden kunnen op ergonomische comforthoogte aangeboden worden. Onze slaapsystemen kunnen sowieso met elektrische bodems en met hoger/lager verzorgingshoogte uitgerust worden.

Het ecologische dan

Nirwana selecteert tafels, stoelen, bedden, kasten en allerhande woonmeubilair dat aan drie criteria beantwoordt: volhout, geolied met natuurlijke producten en Europees loofboomhout (els, beuk, kernbeuk, eik, esdoorn, kers, olm, notelaar). Deze producten zijn duurzaam, vrij van giftige formaldehyde, onderhoudsvriendelijk, en mooi.

Meer info?

www.nirwana.be

03 820 98 30

De Bruynlaan 127 2610 Wilrijk

Afbeelding