Afbeelding

Steun Moving Mountains for Parkinson’s

Gezondheid

Beste stadsgenoten

Ik ben Lydia uit Mortsel. Ik ben 48 jaar en zal eind september de Kilimanjaro beklimmen en daarvoor heb ik een heel goede reden.

Vorig jaar kreeg ik te horen dat ik de ziekte van Parkinson heb. Dat was een grote shock, want ik had geen idee dat de ziekte van Parkinson ook bij jonge mensen voorkomt.

Parkinson is een progressieve ziekte en wordt dus met de jaren erger. Ze kan nog steeds niet vertraagd of genezen worden. Het onderzoek naar de ziekte vergt dan ook nog veel financiële middelen.

Daarom heb ik een nieuw levensmotto: ‘mijn werk ben ik kwijt, maar niet mijn leven’, want ik wil optimistisch kunnen blijven.

Om die reden heb ik mij geëngageerd om samen met lotgenoten en medisch begeleiders de Kilimanjaro te beklimmen onder het motto ‘Moving Mountains for Parkinson’s’ (bergen verzetten voor Parkinson).

Hiermee willen we


  • lotgenoten tonen dat het leven niet stopt bij een diagnose van Parkinson,
  • de buitenwereld vragen om ons niet af te schrijven ook al bewegen we soms wat raar,
  • geld inzamelen voor onderzoek, zodat we kunnen blijven hopen op een doorbraak in de behandeling van Parkinson.

Zie ook www.parkili.be

Het zou leuk zijn, mocht Mortsel mij en dit project een duwtje in de rug willen geven.

U kan storten op BE68 0014 7822 5234, met als mededeling: ‘Gift Kili + uw rijksregisternummer + naam en woonplaats’ (stuur a.u.b. ook een e-mail naar info@parkili.be). Voor giften vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest.

Ik dank u hartelijk in naam van het parkili-team!

Afbeelding
Afbeelding