Afbeelding

Geef darmkanker geen kans

Gezondheid

Dikkedarmkanker is de tweede meest voorkomende kanker, zowel bij vrouwen als bij mannen. Elk jaar krijgen zowat 6500 Vlamingen te horen dat ze deze vorm van kanker hebben. Elk jaar sterven in Vlaanderen ongeveer 1600 mensen aan deze ziekte. Daarom wil Mortsel samen met de gemeenten Boechout, Kontich en Lint actie ondernemen om de inwoners van de zorgregio Mortsel te informeren over darmkanker en hen motiveren om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek.

 
Welke acties staan er op het programma?
  • Op woensdag 17 mei 2017 organiseren we een sensibiliserende actie op de wekelijkse markt. We plaatsen de reuzendarm van vzw Stop darmkanker op het Stadsplein aan het stadsonthaal. In deze opblaasbare dikke darm krijg je meer informatie over darmkanker en maak je kennis met poliepen, de voorlopers van darmkanker.

 
  • Op woensdag 24 mei 2017 om 20.00 uur organiseren we de lezing: “Geef darmkanker geen kans” door Dr. Luc Colemont. Een boeiende uiteenzetting die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren! De lezing vindt plaats in de Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16, Mortsel. Deelname is gratis maar vooraf inschrijven is wel noodzakelijk via gezondheid@mortsel.be  of 03 444 17 75.
Afbeelding
Afbeelding