Afbeelding

Transitie ZuidtrAnt vzw - Draai je mee de knop om?

Filosofie

Coöperaties als motor van transitie
Donderdag 21 juni 2018 om 19:30
in Kaleidoscoop, Molenstraat 50 Mortsel
Met Dirk Barrez, 20 jaar VRT-tv-journalist en reportagemaker. Hoofdredacteur van PALA.be met nieuwsbrief over globalisering. Auteur van o.a. ‘Transitie - onze welvaart van morgen’, dat ook te koop zal zijn.
Vrije bijdrage
TRANSITIE. Onze welvaart van morgen
Het is goed leven in de welvaartsstaten. Maar dat goede leven loopt tegen de eindigheid van onze aarde aan. Klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, hongersnood, ongelijkheid, falende economie, afwezige overheid, oorlogen, vluchtelingencrisis... we doorboren de grenzen van wat aarde en mensen kunnen verdragen.
Zitten we gevangen in het perfecte dilemma? Of sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam met miljarden mensen in armoede? Dirk Barrez verdedigt van niet. De uitweg is TRANSITIE, snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart creëert met tien keer minder broeikasgassen en materiaalgebruik tegen 2050. Dat wordt een fantastische tocht en een fascinerende uitdaging.
Leidraad vormen de vier delen van TRANSITIE. Onze welvaart van morgen. Dit nieuwe boek behandelt de basisvragen voor de toekomst van elke samenleving, van lokaal tot mondiaal, met de vierde vraag als meest cruciale: hoe geraken we aan die duurzame wereld?
I - Waar zijn we beland? Systemische problemen
II - Waar moet het naartoe? Toekomstbeelden
III - Wat moet er nu gebeuren? De kern van transitie
IV - Hoe geraken we daar?
BOEKINFO | Barrez Dirk, Transitie. Onze welvaart van morgen, 160 p, € 19,95, online te bestellen via Pala.be | boek een voordracht via info@pala.be of bel +32 479 79 10 02
Dirk Barrez was 20 jaar VRT-tv-journalist en reportagemaker. Hij is auteur en hoofdredacteur van PALA.be, een website en gratis nieuwsbrief over globalisering en op zoek naar antwoorden voor een meer sociale, ecologische en democratische wereld. Andere boeken zijn o.a. Ik wil niet sterven aan de XXste eeuw. Over leven in de 21ste eeuw, Van eiland tot wereld. Appèl voor een menselijke samenleving.