Afbeelding

Ontkiemen … even moeilijk als afsterven …

Fik blogt

Ondanks hevige maartse buien bereidt de natuur zich met rasse schreden voor op een prachtig schouwspel. De dagen lengen, knoppen aan takken van bomen en struiken zwellen zienderogen, zaadpitten breken uit hun omhulsels en vangen zonder het te beseffen hun reis aan naar de oppervlakte, op zoek naar licht en lucht. Vaak is deze periode van het jaar voor heel wat hooggevoelige mensen allesbehalve een zegen. Ieder jaar opnieuw neemt een grote groep mensen door voorjaarsmoeheid en neerslachtigheid steeds weer zijn toevlucht tot farmaceutische medicijnen. Net zoals de kiem van de zaadpit zich een weg moet banen door de donkere en kille aarde, worstelen heel wat mensen momenteel met een gevoelen van neerslachtigheid.

En net zoals de zaadpit niet beseft tot welke mooie vrucht of bloem zij zich zal ontwikkelen, beseft de mens, die even in een dip of dipje zit, meestal niet wat een rijkdom hij of zij in zich draagt. De hamvraag is uiteraard: “Bestaat er een manier waarop we weer voeling kunnen krijgen met deze rijkdom?”

De beste apotheek waar je de energie kunt vinden die nodig is om doorheen deze moeilijke tijd te komen, is de natuur zelf. Naast gezonde voeding, voldoende rust en regelmatige beweging zijn licht en lucht twee enorm belangrijke basisingrediënten voor een vlot herstel van de mentale gezondheid. Zowel licht als lucht zouden steeds aan iedere andere vorm van medicatie vooraf moeten gaan. Wie hier geen oren naar heeft, plakt pleisters op een houten been. Ga regelmatig naar buiten en geef Moeder Natuur alsjeblief de kans om jou te helen. Geniet van haar weldaden. Laat de zon op je gelaat schijnen en adem met volle teugen de frisse lucht in tijdens een wandeling in een nabijgelegen stukje bos of natuur. Je zult spoedig merken dat je samen met Moeder Natuur geleidelijk aan zal opfleuren en opnieuw in je kracht komen, want vergeet nooit dat het “altijd lente is … in mij”!

Ik wens je veel lee(f)sgenot!

Fik Verbiest

“Wees de verandering die je in de wereld wil zien”

Gandhi