Afbeelding

Nieuwe starter CFC in centrum Mortsel bakt wafels voor het goede doel!

Culinair

MORTSEL - Sinds begin maart 2018 streek ondernemer Chris Schoofs neer in het centrum van Mortsel. In het voormalige kantoor van AXA, recht tegenover Hotel Bristol, baten Chris en zijn echtgenote Danijela Petrovic CFC uit of ‘California Fried Chicken’. Het prachtige, historische pand werd volledig gerenoveerd met veel respect voor de originele inrichting. CFC ambieert dan ook om een uniek concept aan te bieden in een originele setting. Chris en zijn team zijn ervan overtuigd dat het een succes zal worden.

 

 

Chris Schoofs mag dan wel een nieuwe starter zijn in Mortsel, aan horeca-ervaring ontbreekt het hem zeker niet. Chris is een ondernemer pur sang die heel zijn leven al met veel succes nieuwe uitdagingen is aangegaan. Zo was hij onder andere actief in de sector van fitness en wellness en was hij jarenlang succesvol met het verkopen van tuinmeubilair. Omdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging onderzocht Chris met professionele externe hulp en eigen gezond boerenverstand de sterktes en zwaktes van de succesvolle en bekende Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken. ‘De sterke punten nemen we over en de zwakke punten pakken we gewoon op een creatieve manier anders aan’, aldus de hardwerkende Kempenaar. ‘We gebruiken betere hamburgerbroodjes, lekkerdere frieten en geen drankensiropen. Daarnaast zijn het gezelligere interieur en de hygiëne ook belangrijke troeven van CFC. Je kan bij ons gezellig komen eten, afhalen of we leveren thuis. Met het label ‘Grandma Approved’ willen we aantonen dat we veel oog hebben voor de kwaliteit van onze producten. Het is onze bedoeling dat mensen lekker en voldoende kunnen eten voor minder dan 10 euro. Dat is in tijden waarin het voor veel mensen alsmaar moeilijker wordt om de touwtjes aan elkaar te knopen van groot belang en daarmee willen we hen graag verderhelpen. Wie ons kent, weet dat we gedreven zijn in ons vak en dat geen enkele uitdaging ons te veel is. Zo richt CFC zich ook op de catering bij evenementen van 25 tot 2000 personen.’

Hoe CFC dit voor elkaar krijgt?

‘Als lokale ondernemer moet je mondiaal leren te denken om succesvol te kunnen zijn. De wereld is op korte tijd een dorp geworden en dat brengt zowel moeilijkheden mee als opportuniteiten. Kunst is om je te focussen op de mogelijkheden en daarmee aan de slag te gaan’, zegt Chris. ‘Ons basisproduct is relatief betaalbaar. We leggen namelijk de nadruk op gefrituurde kippenspecialiteiten. Zo kan je bij ons terecht voor lekkere vleugeltjes en boutjes in krokante jasjes en ook voor kippenvingers of burgers, al dan niet pikant en zelfs halal. CFC brengt junkfood naar een hoger niveau en dat concept slaat zowel aan bij kinderen van 5 als bij hun grootouders van 70. We voorzien ook democratische familiebuckets van amper 20 euro! Daarvoor kan je thuis niet koken’, merkt Chris terecht op. Bovendien zorgt CFC voor lekkere ontbijtjes en heerlijke zoetigheden. Vanaf 18 mei start CFC eveneens met een ijs- en wafelkiosk (www.ijsenwafelkiosk.be).

Ondernemen met een hart

Op zaterdag 2 juni zal CFC vanaf 14u lekkere wafels bakken ten voordele van De Kompanie, een inclusief creatief atelier waar jongeren vanaf 14 jaar met een lichte tot matige beperking kunnen deelnemen aan leuke en nuttige activiteiten en sociale contacten met lotgenoten kunnen onderhouden. De Kompanie is momenteel gehuisvest in Kaleidoscoop Mortsel en is op zoek naar middelen om een nieuw eigen onderkomen te financieren. ‘Het werd de afgelopen jaren een beetje een traditie om elk jaar iets te doen voor een goed doel. Voorheen organiseerden we een actie voor een nieuwe rolstoel, een aangepaste fiets en een behandeling in het buitenland. Op deze manier willen we mensen ervan bewust maken dat een goede gezondheid uiteindelijk een grote zegen is. Bovendien lever ik als ondernemer graag een maatschappelijke bijdrage in de regio waarin ik de kans krijg om mijn boterham te verdienen’, aldus Chris Schoofs.

Kom op zaterdag 2 juni zeker eens kennismaken met CFC en vergeet je (h)eerlijk kippengerechtje niet af te ronden met een lekkere wafel ten voordele van vzw De Kompanie. Smakelijk en … genieten maar!

California Fried Chicken – Antwerpsestraat 1 – 2640 Mortsel

ALLE DAGEN open van 10.00u tot 22.00u

www.californiafriedchicken.be – 0495 509 521 – info@californiafriedchicken.be

Om u vlot te kunnen bedienen, nemen wij telefonisch geen bestellingen op.

 
Fik Verbiest – Mensen zijn Media
Afbeelding